Avukatlar Yargıtay’a baskı endişesi taşıyor

Avukatlar Yargıtay’a baskı endişesi taşıyor
Avukatlar Yargıtay’a baskı endişesi taşıyor

Temyiz duruşması öncesi Yargıtay Başkanı’nın hem Başbakan hem de Genelkurmay Başkanı ile görüştüğünü belirten avukat Güleş

Temyiz duruşması öncesi Yargıtay Başkanı’nın hem Başbakan hem de Genelkurmay Başkanı ile görüştüğünü belirten avukat Güleşen, “Zımni olarak baskılar gelebilir, biz endişe ediyoruz” dedi

 

Balyoz Davası’nın temyiz duruşmasınaYargıtay 9. Ceza Dairesi’nde devam edildi. 15 sanığın avukatı Nevzat Güleşen, savunmasını yaptı. Güleşen, “Sayın başkan sizi cep telefonundan arayabilirim ve sizi arayanı 155 polis olarak görebilirsiniz. Bunların hepsi mümkün. Her türlü dijital sahtekarlığı yapabiliriz. Veri kaydında ilk kaydediciyi sorumlu tutamazsınız son kaydedici sorumlu tutulabilir bu davada buna bile dikkat edilmedi” dedi. Balyoz Davasının CD’lerinin hazırlanmasının tanığı olduğunu iddia eden Orhan Aykut’un ifadelerine atıfta bulunan Güleşen, “İddianameler Ankara’da hazırlandı bilirkişilerde polis memuru olarak Ankara’dan çağrıldı. Komployu basiretinizle hissettiğinizi, anladığını düşünüyorum” diye konuştu.  Avukat Güleşen,  Başsavcılığın beraatını istediği 67 sanıktan 13’nün suç tarihinde öğrenci ve kurmay subayı adayı olduğunu belirtti.

 


Kabul edemeyiz

 


Güleşen, “O dönem Kara Harp Akademisi’nin komutanı, şu anki Genelkurmay Başkanı Necdet Özel’dir. Necdet Özel’in komutan olduğu o tarihte orada öğrenci olup bu davada yargılanmakta olan herkes için beraat istendi. Necdet Özel kendi öğrencilerini bir şekilde kurtardığına yönelik dedikodular var, müvekkillerim bu dedikoduların önlenmesini istiyor” dedi.  Yargıtay Başkanı Ali Alkan’ın dosyanın temyiz duruşması öncesinde Genelkurmay Başkanı Necdet Özel ile görüştüğüne yönelik basında haberler çıktığını, söz konusu haberde ‘davayı görüşmediler’ şeklinde ifadelerin yer aldığını anlatan Güleşen, “keşke böyle bir ifade yer almasaydı” diye konuştu. Yargıtay Başkanı Alkan’ın Başbakan Erdoğan ile adli yıl açılışı nedeniyle bir araya geldiğine, Başbakanın daha sonra ise Genelkurmay Başkanı ile görüştüğüne yönelik bir gazetede yer alan haberi slayt ile gösteren Güleşen, “Sayın Başkanım çok endişeliyiz. Hakimlere baskı yapılmasını kabul edemeyiz” dedi.

 


Bağımsız olmalıdır

 


Güleşen, eski Yargıtay Başkanı Sami Selçuk’un resmini göstererek, Selçuk’un bir televizyon programındaki, “Hakimin bağımsızlığı çok önemlidir, hakim kendisinden bile bağımsız olmalıdır. Cübbesini giyerken kafasındaki ideolojiyi çıkartır” sözlerine dikkat çekti. Güleşen, “Zımni olarak size baskılar gelebilir, biz endişe ediyoruz. Genelkurmay Başkanı konuşmasın. Başbakan’ın Yargıtay Başkanı ile tek bir gündemi olabilir, adli yıl açılışı. Bunun dışında ortak bir konuları olamaz” ifadelerini kullandı.

 

Soruştuma yapmaya korkuyorlar

 

Balyoz Davası duruşmasında savunma yapan avukat Nevzat Güleşen. yanında getirdiği boş bir CD’yi yazdırdı. Güleşen, bilgisayarının tarihi ile CD’deki virüs dosyasının tarihinin aynı olduğuna dikkat çekti. Güleşen, delil kabul edilen CD’lerde ise virüsün oluşturulduğu dosya tarihinin bilgisayar tarihinden önce olduğunu belirterek, bunun dosyaların önceden oluşturulduğunun göstergesi olduğunu söyledi. Delil olarak gösterilen 5 No’lu hard disk üzerinde 5 gün öncesine ait parmak izi bulundunu, bunun tespitini istediklerini belirteren avukat Güleşen, “Askeri savcılık kovuşturma yapılmasına gerek olmadığına karar verdi. Bu kararı veren savcı bu sene emekli oldu emekliliğini istedi ve gitti. Askeri savcılar bu tür soruşturmaları yapmaya korkuyorlar” diye konuştu. Güleşen, dosyanın bozulması talebinde bulunarak, müvekkillerinin tahliyesine karar verilmesini istedi.