Apo koalisyonu ortakları Meclis’te kapıştı

Apo koalisyonu ortakları Meclis’te kapıştı
Apo koalisyonu ortakları Meclis’te kapıştı

BDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, TBMM Çözüm Süreci Araştırma Komisyonu üyelerinin, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan ve K

BDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, TBMM Çözüm Süreci Araştırma Komisyonu üyelerinin, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan ve Kandil ile görüşmesini istedi. TBMM Çözüm Süreci Araştırma Komisyonu, AKP’li Amasya Milletvekili Naci Bostancı başkanlığında ikinci toplantısını dün yaptı. Komisyon üyeleri, toplantıda sürece ilişkin genel değerlendirmelerini ve yol haritasına ilişkin görüş ve önerilerini dile getirirken,  zaman zaman tartışmalar da yaşandı. BDP Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu, önceki gün komisyonun ilk toplantısına mazeretinden dolayı katılamadığını ifade ederek, olmadığı toplantıda görev dağılımı yapılmasını eleştirdi.

 


Terörist tartışması

 


AKP Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün ise süreçte yeni dil oluşturulması yönündeki görüşlere katıldığını söyledi. Kelimeler ve kavramların önemine değinen Ürün, sorunların çoğunun bundan kaynaklandığını ifade etti. Ürün, “Mesela İdris Baluken TBMM Genel Kurulu’nda konuşurken ’gerilla’demesinden rahatsız oluyorum” diye konuştu. BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel araya girerek, Ürün’e, “Biz de ’terörist’ demenizden rahatsız oluyoruz” dedi. Komisyon toplantısına katılarak, görüş ve önerilerini dile getiren BDP Grup Başkanvekili İdris Baluken de, “Kürt hareketinde ağırlığı olan, liderliğini dünyanın kabul ettiği Öcalan ile görüşme son derece önemli. Komisyon Öcalan ile görüşmeyi gündemine almalı. Aksi halde sorunun gerçek muhataplarından birinin dinlenmemesi, sıkıntılara yol açabilir. Kandil ile de görüşmeler yapılmalı.”