Yavuz Ağıralioğlu'ndan 15 Temmuz açıklaması

Yavuz Ağıralioğlu'ndan 15 Temmuz açıklaması
Meclis'te 15 Temmuz ile ilgili konuşma yapan İYİ Parti Grup Başkanvekili Yavuz Ağıralioğlu, "Bizim 15 Temmuz alçaklığı kadar dert etmemiz gereken bir şey daha vardır; yüz binleri bulan bir sızmanın, devletin en stratejik kurumlarına sirayet etmesi" dedi.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Yavuz Ağıralioğlu, Meclis'te 15 Temmuz hain darbe girişimi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Hükümete FETÖ ve diğer terör örgütleri ile ilgili uyarılarda bulunan Ağıralioğlu, "Devletimizin bütün mekanizmalarını felç edecek bir sızmanın devletin hiçbir kurumu tarafından fark edilemeyecek hâle gelmiş bir devlet mekanizmasının elimizde olmasının 15 Temmuz'da uğradığımız suikast kadar büyük bir şuur suikastı olduğunu düşünüyorum" dedi.

Hükümetin uyarılara sağır kaldığını vurgulayan Ağıralioğlu'nun açıklamaları şöyle:

Sayın Başkan, 15 Temmuz'la alakalı 'Oldu, bitti' cümlesine atıf yaparak birkaç şey ilave etmem lazım. İkinci senesindeyiz. Ben bugün huzurlarınıza olup da bitmeyen bir parantezin içerisinde konuşma yapmak için geldim.

Partim 15 Temmuz'dan sonra bir 15 Temmuz parantezinde tutularak seçim süreci atlattı. Dolayısıyla bu itham parantezinin içerisinde ben 15 Temmuz'da uğradığımız istiskalin, alçaklığın, 15 Temmuz'da Türk milletine yaşatılan haysiyetsizliğin, devletimize yöneltilen suikastın arkasında irademi 15 Temmuz'dan çok evvel de sarih bir şekilde ifade etmiş olmamın ramına ben bugün bu Meclis'e siyasetin dilindeki nobranlaşmanın, siyasetin kendisini takdim ederken kullandığı tasnif etme arzusunun, azgınlığının, terör parantezine almaya çalıştığı bir parti sıralarından geldim.

"DERT ETMEMİZ GEREKEN BİR ŞEY DAHA VAR"

15 Temmuz'a gelişe kadarki yaşanan süreç, bizim bu mevzudaki hassasiyetlerimizin her 15 Temmuzda çok daha fazla şey hatırlamamızı, çok daha fazla şeyi milletimize hatırlatmamıza bizi icbar ediyor. Biz bu mevzuda, 15 Temmuz'da uğradığımız alçaklık kadar büyük bir mesuliyetin, uğradığımız alçaklık kadar büyük bir tehlikenin aslında, hesabını vermek cihetiyle her 15 Temmuz'da bu işin mufassal hesabını yapmak zorundayız. O şudur: Bizim 15 Temmuz alçaklığı kadar dert etmemiz gereken bir şey daha vardır; yüz binleri bulan bir sızmanın, devletin en stratejik kurumlarına sirayet etmenin, yıllarca, biteviye devam eden devlet kurumlarını istila etmenin devlet tarafından fark edilememesi.

"ŞUUR SUİKASTI OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM"

Yani bizim devletimizin bütün mekanizmalarını felç edecek bir sızmanın devletin hiçbir kurumu tarafından fark edilemeyecek hâle gelmiş bir devlet mekanizmasının elimizde olmasının 15 Temmuz'da uğradığımız suikast kadar büyük bir şuur suikastı olduğunu düşünüyorum.

"CHP'NİN ÖNERİSİ UYGULANMALI"

Dolayısıyla yarın benzer şeylerle karşılaşmamak için devletin bu kabil sızmalara karşı şuurunu berraklaştıracak, müdahalelerine imkân verebilecek, bu mevzuda milleti siyasi irade etrafında yekvücut edebilecek bir siyasi berraklık içinde 15 Temmuz'a gelişimiz, neleri ıskaladığımız, neleri yapamadığımız için bizim başımıza bunların geldiğini muhasebe etmemiz bundan sonra benzer bir şeyle karşılaşmama imkânını bize vereceği için ben Cumhuriyet Halk Partisi'nin önerisini sadece bu 15 Temmuz'da değil, bundan sonraki 15 Temmuzlarda da yapmamız gerektiğine inanıyorum. 

Bu FETÖ'cülük algısının devlete sirayet etmeye kastettiği zamanlarda ilk vurduğu siyasal şube biziz yani ülkücü milliyetçi camianın bürokrasideki kadroları ilk önce feveran ettiler çünkü devlete ilk sirayet etmeye kalkıldığı andan itibaren biz feveran ettik.

"HÜKÜMET UYARILARA SAĞIR KALDI"

Dolayısıyla, şunu ifade edip sözlerimi tamamlayacağım. Affınıza sığınıyorum. Devletin uyarılması cihetiyle muhalefette olanların, münhasıran bizim, ilk evvel bizim, devletimizin yönetimine nezaret eden Hükûmetimizin uyarılara sağır kalmasının 15 Temmuz'da ödediğimiz bedeli ağırlaştırdığını düşünüyorum.

İstişarelerimizi, bu mekanizmaları sağlıklı hâle getirmek için 15 Temmuz'u fırsat bilerek yapmamız gerektiğine inanıyorum. Heyetinize saygılarımı sunuyorum.

İlgili Haberler