Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Enes İSLAMOĞULLARI

Enes İSLAMOĞULLARI

Yaz kelâmın efendisi

Yaz kelâmın efendisi, yaz kalemin efendisi, yaz ulûmun efendisi, yaz mağlubun efendisi, yaz mâsumun efendisi, yaz mahzunun efendisi, yaz mazlumun efendisi..

Ne üzerinden sağ omzumun, ne sol omzumun üzerinden yaz, ruhumu alıp ayaklarının altına, sevabımı günahımı değil, kaderimi yaz..

Bağlayıp da yağlı urganı kaleminin arkasına öyle yaz, kelâmının önünde kırılan boynumun üzerine yaz, kes bana ait olmayan nefesimi, nefesinle yaz..

Nefsinle değil kalbinle yaz, sesinle değil, bilginle değil cehâletinle yaz sükûtunla yaz, ismimle değil isminle yaz, cisminle değil ruhunla yaz, yazdığın benim kaderimdir, kelâmınla değil kelâmımla yaz..

Ne önünde dur hiç dinmeyen mahzun rüzgarlarımın, ne ardında, yanında da durmak mümkün olmayacaksa eğer, karşısında durup öyle yaz rüzgarların efendisi..

Bir çocuğun mâsumiyetinin arkasından değil, bir çocuğun istikbâlinin arkasından yaz, bir mâsumun kaderinin üzerine değil, bir mağlubun, bir mazlumun kaderinin üzerine yaz..

Yaz toprağın efendisi, yaz semânın efendisi, yaz güneşin efendisi, yaz ateşin efendisi, yaz yağmurun efendisi, yaz yolumun efendisi..

İster bir çukur kaz toprağa sığdırabilecek kadar istikbâlimi, ister bir taş dik başıma ve taşın üzerine yaz kaderimi.. ama sen yaz..

İster yere yaz, ister göğe yaz, toprağın üstünde yer bulamadığın, göğün altına sığdıramadığın kaderimi istersen toprağın altına yaz..

Güneşin ulaşamadığı, aydınlatamadığı zerresine yaz âlemin, yağmurların ıslatamadığı toprağına, ateşin ruhumun yakmaya cesâret edemediği yerine yaz..

Bahar dallarının üzerine yazamıyorsan, kar tânelerinin üzerine yaz mevsimlerin efendisi, gül dalına yazamıyorsan, gül dibine yaz..

İster çiz yolumu kaleminle, istersen kelâmınla kes, çizemiyorsan çizilmişin üzerine, yazamıyorsan yazılmışın üzerine yaz..

Yaz gecenin efendisi, yaz gündüzün efendisi, yaz zamanın efendisi, yaz mekânın efendisi, yaz âlemin efendisi, yaz ölümün efendisi..

Gündüzlere erişemeyen gecelerime yaz, sensiz geçen günlerimin üzerine, sensiz geçmeyen gecelerimin üzerine yaz, göstermeden kimselere karanlığın içine yaz..

Zamanımın en kararmış yerine yaz, en aydınlık yerine ömrümün, gönlümün her zerresine yaz, dünüme yazamazsın ya, önüne serdiğim yarınıma yaz..

Yaratıldığım yerine yaz toprağın, hiç görmediğim memleketimin sokaklarına, işitmediğim seslerine insanlarının, hiç solumadığım havasına yaz..

Mâsivaya yüzünü dönmüş zâhidin uğruna yaz, doğmayacak olan güneşin, doğmayacak olan gündüzün, doğmayacak olan bir ruhun ölümüne yaz..

Yazarın Diğer Yazıları