Yaz saati uygulaması kaldırılacak mı?

Yaz saati uygulaması kaldırılacak mı?
Yaz saati uygulamasıyla iligli Danıştay'ın durdurma kararına, Hükümet Sözcüsü Bozdağ ve Bakan Albayrak'tan açıklama geldi.

Enerji Bakanı Berat Albayrak Enerji verimliliği ödül töreninde konuştu. Albayrak, Danıştay'dan çıkan yaz saati uygulamasını kalıcı hale getiren Bakanlar Kurulu kararının yürütmesinin durdurma kararına karşın uygulamanın devam edeceğini açıkladı.

Albayrak'ın açıklamaları özetle şöyle:

"SÜREÇ DEVAM EDECEK"

"2018'in başında Ulusal Enerji Verimliliği Eylem Planlarımız açıklayacağız. 2018 yılı verimlilik yılı olacak. Önümüze çıkan her türlü engeli aşmak için çalışacağız. Amacımız bu milletin emanetini en yukarı taşımak. Bir müjde vereyim. Madenle ilgili sürecin sonuna geldik. Yaz saati uygulamasıyla alakalı aynı istikamette devam edeceğiz. Kararın Esas yönüyle hiçbir etkisi yok. Usul ile ilgili düzenlemeyi yapıp devam edecek aynı. Bu süreç devam edecek."

BOZDAĞ: "KHK'YA BU KONUDA DÜZENLEME KOYARAK..."

Konuyla ilgili Başbakan Yardımcısı Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, "Danıştay'ın verdiği karar önemli. Yürütmeyi durdurma kararını verdiği için yürütme durmuş olacak. Hükümet olarak biz yaz saati uygulamasının aynen devam etmesinden yanayız. Bu noktada da önümüzdeki günlerde gerekli adım atılacaktır. Büyük bir ihtimalle KHK'ya bu konuda bir düzenleme koymak suretiyle süreç dolmadan önce gerekli yasal değişiklik yapılacaktır. Yaz saati uygulaması herhangi bir değişiklik olmadan uygulanmaya devam edecektir" açıklamasında bulundu.

İlgili Haberler