YDGH'nin başı üniversiteli çıktı!

YDGH'nin başı üniversiteli çıktı!
PKK’nın adeta üs bölgesi haline getirdiği üniversitelerden olumsuz haberler gelmeye devam ediyor. Bu sefer ki adres Elazığ Fırat Üniversitesi... YDGH’nin ele başı felsefe bölümü öğrencisi çıktı!

Şanlıurfa’da düzenlenen operasyonda PKK’nın gençlik yapılanması olarak bilinen YDGH’nin sözde Türkiye sorumlusu “Ferman” kod adlı Enver G. yakalandı. Örgütün “Türkiye Hamle Sorumlusu” olduğu bildirilen Enver G’nin birçok eylemde parmağı olduğu bildirilirken, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Aynı operasyonda yakalanan yanındaki 4 kişinin mahkeme tarafından serbest bırakılması dikkat çekti.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü Terör Olayları Kısım Amirliği ekipleri, Ayn el Arap’tan (Kobani) Şanlıurfa'nın Birecik ilçesine bir teröristin geçeceği bilgisine ulaştı.

Jandarma ve Birecik Hudut Birlik Komutanlığı ekipleri, sınırdaki 12 ayrı noktada önlem aldı. Güvenlik güçleri, Konak mevkisinden sınırı geçmeye çalışan 5 kişiye "dur" ihtarında bulundu.

YANINDAKİ 4 KİŞİ TESİSLERE YERLEŞTİRİLDİ!
İkaza rağmen yaya olarak kaçan şüpheliler, kovalamaca sonucu yakalandı. Şüphelilerden 4'ünün Suriye uyruklu olduğu ve Türkiye'ye sığınmaya çalıştığı iddia edildi. Bunun üzerine güvenlik güçleri YDGH yöneticisinin yanındaki 4 kişiyi serbest bırakarak Suruç Konaklama Tesislerine yerleştirdi.

ÖRGÜTLE ÜNİVERSİTEDE TANIŞTIM
Çapraz sorguya alınan Enver G, ilk verdiği ifadelerin yalan olduğunu kabul etti. Tanınmamak için sığınmacı gibi davrandığını ve onlarla beraber geldiğini, Tunceli'nin Mazgirt ilçesine bağlı Darıkent'te oturduğunu ve kod adının "Ferman" olduğunu itiraf eden terör örgütü üyesi, Fırat Üniversitesinde felsefe bölümü 1'inci sınıf öğrencisiyken terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H'ye katıldığını ve okulu bıraktığını söyledi.

Zanlı ayrıca, 30 Mart 2014'te yapılan yerel seçim öncesi öncesi silah eğitimi almak için Kandil'e gittiğini, oradan terör örgütü DAEŞ'e karşı savaşmak için Kobani'ye geçtiğini kaydetti. Haziran 2015'te Türkiye'ye geçtiğini ve yapılacak eylemler hakkında toplantılar düzenlediklerini aktaran Enver G, Diyarbakır'da düzenlenen silahlı eylemlerin bazılarında bulunduğunu anlattı.

TÜRKİYE GENELİNDE EYLEM HAZIRLIĞI
Sık sık Kobani'ye gittiğini belirten şüpheli, son gittiğinde PKK'nın üst düzey kişilerinden bahar aylarında Türkiye'de birçok ilde eylem yapılması yönünde talimat aldığını, bunun toplantısını yapmak için Türkiye'ye geçmeye çalıştığını ifade etti.

Diyarbakır ve Ankara terörle mücadele ekipleri tarafından da aranan zanlı, işlemlerin ardından Birecik Adliyesine gönderildi.

Enver G, "Terör örgütü üyesi olmak, silahlı eylemde bulunmak, devletin varlığını bölmeye çalışmak" suçlarından tutuklandı.

Bu arada, tutuklanan Enver G. güvenlik raporlarına YDG-H'nin sözde "Türkiye hamle sorumlusu" olarak geçti.