YDS/3 sınav yerleri belli oldu mu?

YDS/3 sınav yerleri belli oldu mu?
YDS Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı için başvuru işlemleri sona erince binlerce öğrenci şimdide YDS 3 sınav yerleri belli oldu mu yada 2018 YDS ne zaman yapılacak sorularını sormaya başladı.

YDS/3 ne zaman? YDS sınav yerleri belli oldu mu? Binlerce öğrenci YDS sınavına girmek için büyük bir heyecanla bekliyor. Sınav tarihine günler kala YDS sınav yerleri de merak konusu olmuş durumunda. 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 2. maddesi ve 4 Ocak 2013 tarihli ve 28518 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan “Yabancı Dil Bilgisi Seviye Belirleme Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik” uyarınca  Yabancı dil tazminatı almak isteyen kamu personelinin yabancı dil bilgisi seviyesini belirlemek için yapılan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS),  Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından uygulanmaktadır. YDS İlkbahar ve Sonbahar Dönemi olmak üzere senede iki defa yapılır. 

YDS/3 SINAVI NE ZAMAN

Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı 2 Aralık 2018 tarihinde gerçekleşecektir.

YDS SINAV YERLERİ BELLİ OLDU MU

YDS sınavının sınav yerleri henüz belli olmadı. ÖSYM tarafından duyurulacak olan YDS sınav giriş belgeleri açıklandığında sayfamızdan yada ÖSYM'nin kendi web sayfası üzerinden öğrenebikleceksiniz. 

YDS'DE GEÇERLİ NOT SAYILARI

Yabancı dil seviyesi tüm adaylar için geçerli olmak üzere 100 tam puan üzerinden,

90 – 100 arasındaki puanlar (A) seviyesi,
80 - 89 arasındaki puanlar (B) seviyesi,
70 - 79 arasındaki puanlar (C) seviyesi,
60 - 69 arasındaki puanlar (D) seviyesi,
50 - 59 arasındaki puanlar (E) seviyesi

olarak kabul edilir. Bu seviyelerden hangilerine ne miktarda tazminat ödeneceği ilgili mevzuata göre tespit edilecektir.
 

YDS sınav yerleri belli olduğunda buradan öğrenin.