Yemen'de intihar saldırısı!

Yemen'de intihar saldırısı!
Yemen’in geçici başkenti Aden’de, askeri kışlaya intihar saldırısı düzenlendi. Saldırıda askerlerden 13'ü öldü, 50'si yaralandı.

Yemen’in güneyindeki Aden şehrinde Ra’s Abbas Kışlası’na intihar saldırısı düzenlendiği bildirildi. Saldırıyı düzenleyen intihar bombacısının askeri üniformayla askeri kışlaya girdiği ve askeri kalabalığın arasında kendisini patlattığı ifade edildi. Saldırıda ilk belirlemelere göre, askerlerden 13'ünün öldüğü, 50'sinin de yaralandığı kaydedildi. Saldırıyı şimdiye kadar herhangi bir grup üstlenmedi.

Öte yandan, son olarak Aden'in Kreyter ilçesinde bomba yüklü araçla intihar saldırısı düzenlenmişti. IŞİD'in üstlendiği saldırıda 7 kişi ölmüş, 8 kişi de yaralanmıştı. Ayrıca, saldırının şiddetinden bölgede elektriklerin de kesildiği belirtilmişti. 

Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı Halk Direniş Güçleri, koalisyon güçlerinin yardımıyla Husilerin kontrolü altındaki Aden şehrini Ramazan ayında ele geçirmişti. İstikrarın tam sağlanamadığı Aden'de, şiddet olayları yaşanmaya devam ediyor. 

Yemen'de yaklaşık bir yıldır devam eden iç savaşta en az 7 bin kişi öldü, 16 binden fazla yaralı var.

Cihan