Yemen'de intihar saldırısı: 60 ölü

Yemen'de intihar saldırısı: 60 ölü
Yemen'in Aden şehrinin güneyinde bulunan bir askeri yerleşkeye yönelik intihar saldırısında ilk belirlemelere göre 60 kişi hayatını kaybetti. Çok sayıda yaralı var.

Yemen'in Aden şehrinde, güneyde bulunan bir askeri yerleşkede intihar saldırısı düzenlendi. Saldırıda ilk bilgilere göre en az 45 kişinin öldüğü , 60'dan fazla kişinin de yaralandığı belirtildi.

İntihar saldırısına ilişkin açıklamayı Sınır Tanımayan Doktorlar kuruluşunun yaptığı belirtildi.

YEMEN'DE İNTİHAR SALDIRILARI 

Yemen'de geçtiğimiz aylarda da çok sayıda intihar saldırısı gerçekleşmişti. Haziran ayının sonlarında Yemen'in Mukella şehrinde iftar vaktinde eş zamanlı olarak düzenlenen saldırılarda 38 kişi ölmüş, 24 kişi yaralanmıştı. Saldırılar kentin kontrol noktalarına yönelik olarak düzenlenmişti.

AĞUSTOS BAŞINDA SALDIRI: 6 ÖLÜ, 10 YARALI

Yemen'de yine Ağustos ayının başlarında Lahji kentinde gerçekleştirilen saldırıda 6 kişi ölmüş 10 kişi yaralanmıştı.

SUUDİ ARABİSTAN SINIRINDA HASTANEYE HAVA SALDIRISINDA 11 ÖLÜ

Ülkedeki son büyük saldırıda ise Suudi Arabistan sınırında Sınır Tanımayan Doktorlar'a ait bir hastaneye yönelik hava saldırısında 11 kişi hayatını kaybetmişti.

YEMEN'DEKİ İÇ SAVAŞ

Yemen'de Arap Baharı'nın etkisiyle merkezi yönetimde Husiler arasında ihtilaf yaşanmış, Husilerin başkent Sana'yı ele geçirmesiyle yönetimi devralması ülkede iç savaşın başlamasına neden olmuştu.

ÜLKEDE ÇATIŞMALAR SÜRÜYOR

Bölgede sık sık çatışmalar yaşanırken intihar saldırıları da düzenleniyor.

SINIR TANIMAYAN DOKTORLAR KURULUŞU

Sınır Tanımayan Doktorlar kuruluşu, özellikle savaş ve doğal afet nedeniyle zor durumda olan ülkelerdeki yardımları ile ön plana çıkıyor. Örgüt, Nobel Barış Ödülü sahibi sivil toplum kuruluşudur.