Yeni Adalet Bakanı Abdulhamid Gül

Yeni Adalet Bakanı Abdulhamid Gül
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım'ın sürpriz görüşmesinden kabine revizyonu çıktı. 11 bakanlıkta değişiklik yapılırken en dikkat çeken gelişme Adalet Bakanlığı'na Abdulhamid Gül'ün getirilmesi oldu.

Başbakan Binali Yıldırım, Beştepe'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştükten sonra yeni kabineyi açıkladı. En dikkat çeken değişiklik Adalet Bakanlığı’nda yaşandı. Bekir Bozdağ’ın yerine AKP Gaziantep Milletvekili Abdulhamid Gül getirildi.

Türkiye’de son dönemde en çok tartışılan konuların başında gelen ‘Adalet’ için, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Ankara’dan İstanbul’a kadar 25 gün boyunca yürümüş ve bir Adalet mitingi gerçekleştirmişti.

“ARTIK PARTİ AYRIMINI BİR TARAFA BIRAKACAĞIZ…”

Abdulhamit Gül, 15 Temmuz darbe girişiminden 1 hafta sonra yaptığı şu açıklamayla gündeme gelmişti: “Bu darbeci hainler kurşun yağdırırken; şu CHP’li, şu MHP’li, şu AKP demediler, herkesin üzerine ateş ettiler. Bu aziz milleti düşman olarak gördüler. Bunun için biz daha fazla kenetleneceğiz. Parti ayırımını bir tarafa bırakacağız. Bu çapulculara Türkiye’yi yedirmeyeceğiz.”

İlgili Haberler