Yeni Auris çok iddialı!

Yeni Auris çok iddialı!
Otomotiv firmaları kompakt sınıfta yerlerini korumak ve zirvede olmak için imaj tezelemeye devam ediyor

Toyota’da bu sınıftaki Auris modelini yenileyerek geçtiğimz ay pazara sundu. Bu hafta konuğumuz olan 1.6 benzinli otomatik model Yeni Auris hem daha şık olmuş hem de  daha ekonomik ve agresif bakışlar, keskin çizgiler dikkat çekerek öne çıkıyor.

Arka tasarımda değişim

Yeni Auris şimdi daha sportif bir görünüme kavuşmuş, Auris’in ön tasarımında kaslı ön tampon ve daha geniş alt ızgara dikkat çekerken daha keskin üst ızgara, krom detaylar ve Premium versiyonda sunulan LED farlar, sofistike duruşu tamamlayan unsurlar olarak öne çıkıyor Auris’in arka tasarımı da büyük ölçüde yenilenmiş.

Daha kaslı tampon yapısı, yatay reflektörler, yatay krom çıtalar ve otomobilin hatlarıyla bütünleşen arka farlardaki LED ışık çizgisi ile Yeni Auris, gece de oldukça dikkat çeken bir model olmayı başarıyor.

Geniş iç mekan

Yeni Auris’te  iç mekana geçildiğinde ise  Toyota'ya  özgün ferah ve genişliğin devam ettiğini söyleyebiliriz. Gösterge panelinin ortasına konumlandırılan 4.2” renkli TFT ekranın yanı sıra, orta konsola entegre edilmiş “Toyota Touch 2” sistemine sahip 7” tam renkli multimedya dokunmatik ekran ile yolculuklar daha keyifli hale geliyor. 

Özellikle orta konsoldaki dokunmatik ekranlı müzik sistemini ve hacim anlamında otomobil size önde ve arkada yeterli alan sunuyor.  Araçta bir çok küçük eşya gözü bulunuyor kapı kenarlarında ve orta konsolda sunmuş. Ön konsolun orta bölümünde dokunmatik özellikli müzik sistemi başarılı performansıyla beğenimizi kazandı. Ayrıca USB ve AUX bağlantılarıyla sistem zenginleştirilmiş. Ön panel bölümden yakıt tüketimi ve benzeri konularda bilgiler sunulmuş ve kullanılan malzeme kalitesi, başarılı işçilik Toyota'ya yakışır şekilde dizayn edilmiş.

Yol tutuşu mükemmel

Yeni Auris  başarılı bir yol tutuşu ile hem sürücüsünü hem de yolcularını mutlu ediyor. Süspansiyon sistemi yeterli seviyede irili ufaklı birçok çukuru absorbe edebiliyor ve darbeler iç mekana  pek fazla yansıtmıyor. Kabin içi ses konusunda  oldukça başarılı olan Yeni Auris göz dolduran bir performans sunuyor. Geniş ve rahat koltukları ile yeterli derecede diz mesafesiyle keyifli yoculuk sunan Yeni Auris, yol tutuşu konusunda da bir önceki nesline göre daha iyi yol tutuyor.  Limitleri zorlandığında bile Auris, pek kayma yaşatmıyor ve başarılı ESP sistemi tüm versiyonlarda standart olarak sunuluyor.  Yeni Auris’in motor gamı ise, düşük yakıt tüketimleri ve optimum performansı ile dikkat çekiyor. Ayrıca tüm motor versiyonları Euro 6 emisyon normlarını karşılıyor.