“Yeni bir Anayasa için yola çıkacağız”

“Yeni bir Anayasa için yola çıkacağız”
İHANET süreciyle bölücülerle özerklik peşinde koşan AKP iktidarı, bu planı için gereken yeni anayasa için kolları sıvadı.

Başbakan Davutoğlu, Ankara’daki AKP kongresinde ağzındaki baklayı çıkardı: Hedef 2015’te Anayasa’yı tek başına değiştirecek oyu elde etmek.ANADOLU Federasyonu kurmak için hesaplar yapan Davutoğlu, stratejisini seçimde 367 vekil çıkarmak üzerine kuruyor. Davutoğlu, “Siyaset, adalet, yargı ve bütün anayasal kurumların tam yerine oturması için 2015 Haziranından sonra yeni bir anayasa için yola çıkacağız” dedi.

AKP iktidarı, 100 yıllık ihanet projesiyle Türkiye’yi bölmek için 2015 Haziranı’nda yeni anayasa çalışmalarına başlayacak. Davutoğlu “Bütün anayasal kurumlarımızı değiştireceğiz” dedi

100 yıllık ihanet projesiyle Anadolu Federasyonu kurulmasının hesaplarını yaptığı iddia edilen AKP iktidarı, Türkiye Cumhuriyeti’ni ortadan kaldıracak çalışmasının ip uçlarını da vermeye başladı! Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin Ankara İl Kongresi’nde yaptığı konuşmada “Siyasetimizin, adaletimizin, yargımızın ve bütün anayasal kurumlarımızın tam ve doğru yerine oturması için 2015 haziranından sonra yeni bir anayasa için yola çıkacağız. Siyasi inşa faaliyetimizi, devleti yeniden tanzim etme faaliyetimizi, 2023’e yürürken insan haklarına dayalı derin demokrasi anlayışımızı kurumsallaştıracak yeni bir anayasayı inşallah milletimizin takdirine sunacağız” dedi.

Temel şiarımızdır!
Yolsuzluk konusuna da değinen Davutoğlu’nu “Yolsuzluklara karşı mücadele bizim en temel şiarımızdır. Eğer 12 yıl içerisinde bu kadar büyük hizmetler gerçekleşmişse bilinsin ki bu hizmetlerin arkasında AK Parti’nin yolsuzluklara karşı verdiği mücadele vardır. 17 ve 25 Aralık operasyonlarının arkasında yolsuzluklara karşı bir mücadele anlayışından çok milli idareyle iktidara gelmiş bir hükümeti devirme çabası vardır. Allah aşkına daha yürüdüğü iddia edilen bir soruşturmada iddianamede ’dönemin başkanı’diyerek, iktidarda milli iradeyle bulunmuş olan bir başbakana dönük gerçekleştirilen o komplo, yolsuzluklarla mücadele olarak adlandırılabilir mi?” şeklinde konuşması, dört bakanla ilgili bugün TBMM’de verilecek karara yönelik olduğu yönünde algılandı. Davutoğlu, “Başbakanımız bugün gerçek Cumhurbaşkanlığı makamındadır. Onların ‘dönemin başbakanı’ diyerek adlandırmaya kalkıştıkları Recep Tayyip Erdoğan, bugün halkın seçtiği ilk Cumhurbaşkanı olma onurunu, kendisine de AK Parti’ye de milletimize  de yaşatmıştır. Kim şu veya bu gerekçeyle milli hazinemize, kaynaklarımızayolsuzluk niyetiyle yaklaşırsa, kim herhangi bir şekilde harama bulaşırsa kardeşimiz de olsa onun kolunu koparmaya kararlıyız. Yolsuzluk iddiaları üzerinden yalan yanlış ithamlarla ve birtakım komplolarla milli iradeye karşı kim harekete geçerse onu da durdurmaya aynı şekilde kararlıyız” dedi.

Siyasi girişim değil
14 Aralık operasyonunun siyasi bir girişim olmadığını öne süren Davutoğlu, “Eğer birileri perde gerisinden, Pensilvanya’dan ya da başka merkezlerden bürokrasi içerisinde örgütlenerek, emniyet, yargı veya kritik bürokraside örgütlenerek devleti yönetmeye kalkarsa hak ettiği cevabı alacak. Biz emaneti milletten alırız, hesabı sadece millete veririz. 14 Aralık’ta yargıda başlayan süreç siyasi bir süreç değildir. Herhangi bir siyasi müdahaleyle de başlamamıştır” diye konuştu.