Yeni bir ‘oturma’ krizi patladı!

Yeni bir ‘oturma’ krizi patladı!
İsrail’in büyükelçimizi daha alçak bir koltuğa oturtmasıyla yaşanan diplomatik krizin bir benzeri Dışişleri Bakanı Davutoğlu ile ABD’li mevkidaşı Kerry arasında yaşandı. Paris’te buluşan ikiliden Kerry’nin diplomasi ve nezaket kurallarını bir hayli zorlayan bu oturuşu büyük tepki çekti.

Yeni bir ‘oturma’ krizi patladı!

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile Gazze’deki ateşkesi görüşmek üzere Paris’te buluştu. İkilinin buluşmasından geçilen bir karede “gayet efendi” bir şekilde oturan Davutoğlu’nun karşısında Kerry’nin “bacak bacak üstüne” den çok farklı bir şekilde oturması dikkat çekti. Kerry’nin mevkidaşı karşısında bu şekilde oturması diplomasi ve nezaket teamüllerini hayli zorladı. ABD Dışişleri Bakanı Kerry’nin diplomatik teamüllerin dışına çıkan oturuşu ile ilgili Türk Dışişleri Bakanlığı kaynakları, “Görüşmenin içeriği daha önemli” değerlendirmesinde bulundu. Paris’te Davutoğlu ile Kerry arasında gerçekleşen toplantının Gazze’ye yönelik İsrail operasyonlarını sonlandırmaya yönelik, çok önemli bir görüş-alış verişi olduğuna dikkat çeken Dışişleri kaynakları, “toplantıda çok önemli konular ele alındı. Rahat ortamda gerçekleşen, bir çalışma toplantısıydı. İki bakan da ceketsizdi. Amaç, çok ciddi konuları, çok yoğun şekilde ele almaktı. İçerik önemliydi” dedi. 

Uçuş yasağı kaldırıldı
Öte yandan, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Twitter üzerinden yaptığı açıklamayla bir süredir İsrail’e uygulanan uçuş yasağının kaldırıldığını duyurdu. Açıklamada, “İsrail Ben Gurion Havalimanı’na konulan uçuş yasağı mevcut ateşkes durumu da dikkate alınarak ikinci bir bildirime kadar kaldırılmıştır” denildi.