Yeni Erdoğan'ın güncellenen programı!..

Yol haritasında değişiklik yapıldı. Yeni anayasa yeni Türkiye'den önce yeni Erdoğan oldu!.. Saray, Erdoğan tipi başkanlık sisteminde bazı kilometre taşlarını da revize etti. Bazı yandaş kalemlerin yaşadıkları şok neticesinde birbirlerine saldırmasına da bakmayın!.. Yeni Erdoğan, İsrail'den aldığı yeni programla hepsini en kısa sürede formatlar. Yeni Erdoğan'ın eski/yeni yandaşları eskisinden daha da kıvamlı hale getirilir. Yeni programa göre yeni yandaşlar, başlarlar yeni yağlama yıkamalara.

Yeni Erdoğan, 180 derece "U" dönüşleri yapıyor. Mavi Marmara'cılara da açıktan çakıyor. Sarayda, AKP kulislerinde durum ne?.. Çok merak ettiğinizi  tahmin etmek zor değil...

Saray'da yeni Erdoğan'a intibak konusunda sıkıntı yok. Programın bir alt sürümü saray dalkavuklarına da yüklenmiş. Her türlü virüs koruması da tamam!.. Anında içselleştirmişler her şeyi. Fakat, eski programın bazı  bölümleri bilinçli olarak silinmemiş ki; hâlâ kulislerde Ahmet Davutoğlu'na saydırıyorlar da saydırıyorlar.. "Roma'yı da Ahmet Hoca yaktı" denmesine saliseler kaldı. Şimdiden haber vereyim; Abdullah Gül hakkında da yeni programa bölümler eklenmiş ama işlerlik kazanması için güncelleme bekliyor!.. AKP içinde ise bekleyiş var. Ölü horoz numarasına yattılar. Saray darbesinin mağduru tek tük milletvekili hâlâ Ahmet Hoca'nın gözünün içine bakıyor. "Davutoğlu'nu Cumhurbaşkanı yapacağız" diyenleri bile var... Gerçek ki; yeni Erdoğan'a adapte olmamaları gibi şansları da tercih hakları da yok!.. 

Yeni Erdoğan, planladığı Baas tipi rejime nasıl geçecek?..

"Başkanlık" anketleri şu an için pek iç açıcı görünmüyor. Sarayın 2016 sonuna kadar referandumda yüzde 60 çıkarmak ya da erken seçimde 380 üzeri vekil hedefini gerçekleştirmek için yol haritasının ilk maddesi tamamlandı. Saray yargısının ete kemiğe bölünmesi için iş formalitelere (!) kaldı. Sırada;

Meclis iç tüzüğündeki 20'ye yakın maddenin değiştirilerek muhalefet etkisinin sıfırlanması, Meclis komisyonlarında ve genel kurulunda muhalefetin zincirlenmesi, 657 sayılı devlet memurları kanunda değişiklik ile kamu bürokrasisinde muhaliflerin temizlenmesi ve yerine saray tebaasının yerleştirilmesi var.

Saray, referandum veya erken seçim hesaplamalarında MHP Genel Merkezi ile yürütülen iş birliği ve koordinasyondan çok memnun. R. Erdoğan, Doktor Devlet Bahçeli ile o kadar çok yakından ilgileniyor ki; sağlık ve sıhhatinin nasıl olduğu hakkında yakın kurmaylarından sürekli rapor alıyor. Sarayın en iç dairesinde bir kurmayının söylediğine göre; Erdoğan, Binali Yıldırım'a "Bahçeli'nin bir isteği olursa, bir dediğini ikileme" talimatı vermiş.

Saray adliyesi, saray bürokrasisi tamamlanınca ortalık dikensiz gül bahçesine mi dönecek?.. Saray, tam bu noktada asla ve kata hayalci değil. Çünkü ortada bugüne kadar baş edemedikleri, maceralarına alet edemedikleri ve bir türlü bitiremedikleri ve bu yüzden patronlarından sürekli beyzbol sopası ile dayak yedikleri TSK var. Yeni Erdoğan için yeni program yüklenirken eski programın bazı unsurları silinmedi. Ağustos Şûrası'nda kadar TSK'da paralel tantanası devam edecek.

Yeni Erdoğan'ın eski programından kalan Suriye başlığında kısmi yenileme yapıldı. Oraya buraya dolandırmadan, fazla da lafa boğmadan söyleyelim;

Güneydoğu'da PKK ile mücadeleden sonra Suriye'de IŞİD cephesinin de açılarak TSK'nın tüm imkân ve meşguliyetinin buraya teksif edilmesi. "Çözüm süreci"nde el üstünde tutulan, şehirlerde yuvalandırılıp ağır yığınaklar yaptırılan PKK ile Türk ordusunun şehirlerde savaştırılmasının ardından 2011 yılından bu yana Türkiye'yi transit ülke olarak kullanmasına izin verilen IŞİD ile mücadele gerekçesi öne sürülerek TSK'nın Suriye bataklığına sürülmesi. Nasıl olacak?.. Bizimkisi kehanet değil. Yeni Erdoğan, IŞİD'e "Türkiye'den gelip geçerken, topraklarımızda kamplar kurarken, lüks otellerimizde yatarken, hastanelerimizde tedavi olurken bana mı sordunuz" diye efelenecek!.. Yeniden formatlanan yandaş kalemlerin bağırtısı ve cayırtısı ile İsrail, Rusya ve ardından Suriye, Mısır, nihayetinde de Kandil ile yapılacak anlaşmalar sonrası IŞİD tek düşman haline getirilecek ve ordu IŞİD üzerine salınacak.

Bu son programın işlerlik kazanması, yargı ve 657 ihtilali kadar kolay mı olacak?

Yaşayarak göreceğiz!..

Not; Lütfen, bu yazıyı, güneş gözlüklerinizle şezlong üzerinde yanarken okumayın!.. Onun yerine etrafınıza bakın Rusya'dan turist gelmiş mi diye...

Yazarın Diğer Yazıları