Bu suçsa ben işliyorum

Bu suçsa ben işliyorum
Bu suçsa ben işliyorum

PKK’nın sınır dışına çıkması için yasal düzenlemeye gerek olmadığını belirten Bakan Ergin “Bir savcı çıkıp hesap mı

PKK’nın sınır dışına çıkması için yasal düzenlemeye gerek olmadığını belirten Bakan Ergin “Bir savcı çıkıp hesap mı soracak? Bu suçsa ben bu suçu işliyorum” dedi.

 

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, İmralı süreci ve PKK’lıların çekilmesine yönelik takvim konusunda bilgi verdi. Ergin, “Eylemsizlik ve yurt dışına çıkışın yaz bitmeden tamamlanması gerekiyor” dedi. NTV’de konuyla ilgili soruları cevaplayan Ergin, “Şimdi eylemsizlikle beraber çekilme, yurt dışına çıkma süreci işleyecek. Onu takip edeceğiz.” dedi. PKK’nın silahlı unsurlarının çekilmesi konusunda herhangi bir yasal düzenlemeye gerek olmadığına işaret eden Ergin, şöyle devam etti: “Geldikleri yöntemler neyse o yöntemle ülkeyi terkedecekler. Yurt dışına çıkışlar kesinlikle yaz bitmeden olmalı. Bir savcı çıkıp, ‘Siz niye Türkiye’ye barış getirmeye çalışıyorsunuz?’diye hesap mı soracaktır. Ya da akan kanın, akan gözyaşının dindirilmesi için ‘Niçin gayret ediyorsunuz?’ diye mi soracaktır. Bu suçsa ben bu suçu işliyorum burada.”
Bakan Ergin, sürece katkı sunmayanların gölge etmemelerini istedi: “MHP’nin buradaki kavga için gösterdiği cesareti barış için de göstermesini temenni ediyorum. Bir terör örgütünün eylemleri sonlandırması ihtimali kimi niye rahatsız ediyor. Hiçbir mazeret başarının yerini tutamaz. Şimdi 2013’deyiz. Artık 1999’ların Türkiye’si yok. Mesafe katettik. Kansız, gözyaşı olmadan sorunu bitirmek için çalışıyoruz. Çok canlar yandı, çok kanlar aktı. Her insanın yüreğine ateş düşüren bir süreç yaşadık. Büyük resmi görelim.”

 


MHP’nin üslubu

 


Siyaset kurumunun meseleye olması gibi yaklaşmadığını anlatan Ergin, şunları söyledi: “MHP’nin tarzı ortada, hiç yorum bile yapmaya gerek yok. İnsanları sokağa, şiddete, ölmeye ve öldürmeye davet eden bir üslup siyasetin üslubu olamaz. Kavgadaki cesareti barış için kullanmak daha erdemli bir harekettir. CHP’de ise Sayın Kılıçdaroğlu, grup toplantısında (Bizim geçmişte şu kadar önerimiz var, şu kadar rapor yapmıştık) deyip yıllar önceki raporlardan tutumlarından bahsediyor. İyi de Sayın Kılıçdaroğlu bugün ne söylüyorsunuz bu sürece dönük olarak? Ana muhalefet partisinin ne söylediği önemli. CHP, silahlı unsurların yurt dışına çıkmasına evet diyor mu, demiyor mu?”

 


Ev hapsi

 


Ergin Barzani’nin İmralı sürecinde nasıl bir rol aldığı sorusunu işe şöyle cevapladı: “Kuzey Irak bu sorunun çözümünde önemli bir merkez. Mahmur Kampı’nın işleyişi de bu sorunun bir parçası. Farklı çözümler getirmek zorundayız. Mahmur Kampı’nın kapatılması son aşamada değerlendirilir.”
Ergin’e Öcalan’a ev hapsi iddiası da soruldu. Adalet Bakanı Ergin: “Öcalan terör örgütü kurucusu yöneticisi olarak yargılandı ve mahkum oldu. Öcalan’ın ev hapsi iddilarına tebessüm edip geçiyorum” dedi.