Yeni KCK ve planı ve Kandil’deki Demirtaş

Elde edilen istihbarat bilgilerine göre, yeniden organize olan PKK-KCK, bazı kararlarında Abdullah Öcalan’dan bağımsız olma yolunda karar aldı!..
KCK üzerine 2009 Nisan’ında başlayan operasyon (geç de olsa) örgüte yara açtı. PKK ve KCK bir süre örgüt yönetimine yeni atamalar yapmadı.. Operasyonun neticesini görmek istedi.. TBMM’de bulunan uzantılar ve medyadaki yandaşlarla operasyonlara set çekilmeye, gözaltına alınanların serbest bırakılmasını sağlamaya yönelik organizasyonlar yapıldı.. Ama örgüt istediği sonucu alamadı.. Bu yüzden yeniden yapılanma planlandı.. Bu nedenle Kandil’de bir kongre toplandı..
Bu kongrede, Avrupa’da bulunan Sabri Ok gene piramidin başında bulunuyor.. Öteki yönetim kadrosu da şöyle...
Nesrin Deniz (Çıplak), eski DTP Başkanı Nurettin Demirtaş.  (Sahte çürük raporu sonucunda tutuklanıp daha sonra askere gönderilmişti. Şimdi Kandil’de yeni yapılanmanın yöneticileri arasında) Yüksel Genç; Jiyan kod adlı Yüksel Genç 1998 yılında Öcalan’ın  çağrısı üzerine bir grup dağ kadrosundan Türkiye’ye gelip teslim olanların arasındaydı... 4 yıl hapis yattıktan sonra  serbest bırakıldı. İstanbul Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu... 1995 yılında PKK’ya katıldı. Cezaevinden çıktıktan sonra  örgütün Türkiye’de yayın yapan basın organlarında sorumluluk aldı. Daha sonra Demokratik Toplum Kongresi’nde Hatip Dicle ile eşbaşkanlık görevine yükseldi. Şimdi yeni misyonu ile KCK/ TM faaliyetleri için Türkiye’ye geri gönderilecek... Bir çok önemli karar kendisinde mevcuttur.
Yeni KCK, seçimler sonrasında BDP’nin başına Leyla Zana ve Hatip Dicle’nin getirilmesini kararlaştırdı..
Bu kongreye Türkiye’den de bir çok kişinin delege olarak katıldığı tespit edilmiş durumda..Dahası, kongre bitmesine karşın katılımcılar ya Kandil’i terk etmediler ya da sık sık gidip gelmeyi sürdürmekteler..
Bu kongrede alınan bir çok karar üzerinde gizlilik esası konulduğu da öğrenildi.. Örgütün basından gizli tuttuğu KCK’nın gizli maddelerinin hepsinin hayata geçirilmesi için keskin kararların alınacağı biliniyor..
Bu kararlar şöyle sıralanıyor.. Demokratik Özerk Kürdistan Cumhuriyeti’nin başta Türkiye ve Suriye olmak üzere diğer parçalarda hayata konulması..
2012 Nisan’da Öcalan’ın serbest bırakılması.. (Öcalan, planlanan ev hapsine çıkarılacak ama örgüt için sadece simge haline getirilecek.. Kararlardan uzak tutulacak)
KCK kararlarında Avrupa Birliği teminatlarının arkalarında olduğu da vurgulanıyor..

***


Bu bilgilerde dikkat çekici bir ayrıntı vardır.. “Nurettin Demirtaş (sahte çürük raporu sonucunda tutuklanıp daha sonra askere gönderilmişti) şimdi Kandil’de yeni yapılanmanın yöneticileri arasında” deniliyor..
Nurettin Demirtaş, BDP’nin başındaki Selahattin Demirtaş’ın kardeşi.. Selahattin’den önce PKK kendisini partinin başına getirmişti.. Çürük raporu ile askerden kaçtığı anlaşılınca gözaltına alınmış, mahkemeye çıkarılmıştı.. Neyse, sonunda askerliğini de yapmıştı ve tezkereyi aldıktan sonra gene yoluna gitmiş.. Adı Kandil’de ortaya çıktı!..
Ne kadar hoş ve demokratik durum!.. Demirtaşlardan biri Kandil’den, biri TBMM’den yeni Türkiye’yi şekillendirecekler!..

Yazarın Diğer Yazıları