Yeni partinin ilk hedefi devleti onarmak

Yeni partinin ilk hedefi devleti onarmak
'Yeni Parti'nin program ve tüzüğü üzerindeki çalışmalar yoğun şekilde devam ediyor.

Bünyamin Öztürk / ANKARA

AKP iktidarının 15 yıllık döneminde çökertilmiş devlet sistemini yeniden inşa etmek ve Türkiye'yi atağa kaldırmak üzere hedefler konuluyor. Meral Akşener'in 25 Ekim'de yeni partinin kuruluş dilekçesini vermesinin ardından açıklayacağı programda 3 aşamalı restorasyon planı var.

Proframda özellikle tahribata uğrayan devlet kurumlarının inşasına öncelik verilecek. Bürokraside liyakatin önemine vurgu yapılacak.

"Acil olarak yapılması gerekenler" başlığı altında  belirlenen kısa vadeli programda, güvenlik bürokrasisinin içinde bulunduğu sıkıntıların giderilmesi, merkezi idare ve yerel yönetimler arasında bozulan dengenin yeniden tesisi için neler yapılacağı anlatılacak. Özellikle tahribata uğrayan devlet kurumlarının inşasına öncelik verilecek.

Bürokraside liyakatin önemine vurgu yapılacak, basın özgürlüğü başta olmak üzere temel hak ve hürriyetler yeniden evrensel boyuta taşınacak.  Yeni partinin en önemli vaatlerinden birisinin de başkanlık sistemi yerine güçlendirilmiş parlamenter demokratik sisteme dönüş olacak. Hedef, hukuk devletinin yeniden tesis edildiği parlamenter sistemin yeniden kurulduğu, gelirin adil paylaşıldığı bir Türkiye'ye ulaşmak olarak belirlendi. 

Üçüncü aşamada da Türkiye'nin her alanda atılım yapacağı başlıklar yer alacak. Bu bağlamda ekonomiden dış politikaya tüm konularda ülkenin atağa kalkması için hedefler ortaya konulacak.

Partinin programının, tüzüğünün, isminin, logosunun ve kurucular kurulunun kalan kısmı 25 Ekim'de bizzat Meral Akşener tarafından açıklanacak. Toplantı için Ankara Yenimahalle'de bulunan Nazım Hikmet Kültür Merkezi belirlendi. 

İlgili Haberler