Yeni rejimin temeli, yalana mı dayanacak?

İstanbul'un bütün ana caddelerindeki direk ve panolara "Cumhurbaşkanlığı" imzalı" afişler asılmış veya yapıştırılmış durumda. Bütün yurtta aynı uygulama var. Zaten Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da 15 Temmuz'un yıldönümünde, "Çanakkale'den aldığımız cesaret ve özgüvenle Kurtuluş Savaşımızı zafere taşıdık. 15 Temmuz bizim yeni Çanakkale'mizdir, Dumlupınar'ımızdır, Sakarya'mızdır, yıllardır darbelerin, müdahalelerin, vesayet güçlerinin pençesinde kıvranan bu millet 15 Temmuz'da şahlanışını ifade etmiştir. Buradan aldığımız cesaret ve özgüvenle elde edeceğimiz bir sonraki zafer 2023 hedeflerine ulaşmak olacaktır." diyerek 15 Temmuz'u milli bir destan ilan etmekle elde etmek istedikleri sonucu bizzat açıkladı.

***

Erdoğan, bu defa 2023 hedeflerinin, "Yeni Türkiye Cumhuriyeti" olduğunu söylemedi ama eski konuşmalarında bu kavramı kullanmıştı. Eleştiriler, CIA'nın eski Türkiye istasyon şefi Graham Fuller'in "Yeni Türkiye Cumhuriyeti" adıyla bir kitap yazması ve Türkiye'nin Refah Partisi içindeki gençler üzerinden Ilımlı bir İslâm devletine dönüşeceği tezini işlemesi merkezinde sürdürülünce Erdoğan, "Yeni Türkiye kavramının ilk kez Gazi Mustafa Kemal tarafından Nutuk'ta defalarca zikredildiğini söylemek isterim. Bu kavram üzerinde bizi yıpratmak isteyenlerin aslından cumhuriyet ruhuna ne kadar uzak olduğunu bilmeniz gerekir. Açıkçası ben Samsun'a çıktığı andan itibaren mücadelesini sadece milletine güvenerek yürüttüğünü söyleyen Gazi'nin mesajlarını hala anlayamayanların olduğunu üzüntüyle karşılıyorum." diye durumu toparlamaya çalışmıştı.

Söz doğru ama sosyal medyada 15 Temmuz'daki telefonla canlı yayına çıkış kastedilerek "Atatürk Samsun'a çıktı, Erdoğan da Samsung'a çıktı" esprileri yapılıyor...

***

AKP iktidarının, Türkiye Cumhuriyeti devletinin kuruluş felsefesi olan "Ne mutlu Türküm diyene" anlayışını yıkmak hedefiyle geldiğini kimse inkâr edemez. Bu sözü dağlara taşlara yazmanın ilkellik olduğunu, aşılacağını söyleyen, AKP'nin ilk başbakanı ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'dür. Bugün de ilk ve orta öğretimdeki müfredattan Atatürk neredeyse tamamen çıkarılmaktadır.

Ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti'nin kendisi yeni ise 2023'e doğru yerine kurulacak olan rejim ne olacak? Böyle bir şey olursa, o yeni devlet Türk devleti mi olacak? Adına ne denilirse densin içi boşaltılmış bir devlet olacak!

***

Habertürk'te Oylum Talu'nun "15 Temmuz darbe kalkışmasının yaşandığı gün, Çanakkale Savaşı'yla kıyaslanıyor. Siz ne düşünüyorsunuz?" şeklindeki sorusuna cevap veren tarihçi İlber Ortaylı, "15 Temmuz çok önemli bir şey Türkiye'nin demokrasisi için fakat Çanakkale başka bir şey. Bizde maalesef abartmaya meraklıdırlar. O lafı eden efendi hazretleri biliyorsun 'Yunanistan alsa daha iyi olurmuş' dedi." diye cevap verdi.

"O adam" denilen kişi Kadir Mısıroğlu'dur ve raporludur! Buna rağmen Cumhurbaşkanlığı sarayında ağırlanmakta, ciddiye alınmaktadır.

***

Son olarak bir mesaj paylaşayım:

"Arslan abi, eşimin yeğeni, Harp okulu sınavlarına girdi. Sözlü sınavda kendilerine şöyle bir soru yöneltildiğini söyledi:

-Çanakkale savaşları mı bir destandır yoksa 15 Temmuz mu?

'Çanakkale savaşları bir destandır' diye cevap veren bütün adayları elemişler!"

Bana sorarsanız 15 Temmuz, Türk ordusunun içinden vurulduğu bir ihanet günüdür. Evet aynı gün, hainlere gereken cevap verilmiştir ama arka planda neler olduğu anlaşılamamıştır. Kurulan araştırma komisyonu, iktidarın devleti paralel bir örgüte teslim ederek işlediği suçları, ana muhalefete yıkmak için çalışmıştır.

Yeni Türkiye Cumhuriyeti devletinin temeli, yüksek Türk kültürü idi!

Peki temeli yalana dayanan devlet olur mu? Böyle bir devlet yaşar mı?

Yazarın Diğer Yazıları