Yeni yerde, başladığı gibi gitsin...

Hani denir ya; "Bir iş nasıl başlar ise öyle gider" diye.

Temennimiz  yeni yerde, yeni stat da ve yeni zeminde, adeta yenilenmiş seyircisi ile Akyazı'da başlayan bu yenilik, "başladığı gibi gitsin."

*

Evet; "bugün-yarın" derken, dahası söz konusu Trabzon'da futbol olduğunda çoklarının "hiç değilse bu sezonu futbolun mabedinde tamamlayalım" dediği bir ortamda Trabzonspor gerçekten Avni Aker'i terk eyleyip, "Şenol Güneş Spor Kompleksi" diye adlandırılan yeni yerine taşındı.

Gerçek manada tamamlanması "Kervan yolda düzülür" misali olacağı belli ve de epeyce eksiğin bulunduğu bir yere taşınılmakta neden acele edildi?

Bu nereden baktığınıza bağlıdır. Sanırım Trabzonspor'u yönetenler, işlerin pek yolunda gitmediği bir süreçte "Tebdili mekanda ferahlık vardır" denir ya, hah işte o beklenti ile "Gaziantepspor'u mağlup etmeye katkısı olur" hesabı yaptılar.

40 yıla yakın bir süre Avni Aker'in basın tribünden Türk futbolunda Anadolu İhtilali'ni yapmış ve "Efsane" adını haklı olarak almış Şampiyon Trabzonspor'a tanıklık etmiş birisi olarak bizi soracak olursanız, Avni Aker'den ayrılmanın hüznünü, Akyazı'daki muhteşem stadyuma kavuşmanın sevinci giderebildi mi? Şimdilik zor! Ama zaman her şeyin değilse bile çok şeyin ilacı dostlar... Onun için bu ayrılığa da alışırız, yine stada da... Yeter ki işler yolunda gitsin...

O ki "yeni stat" deyiverdik, oradan devam edelim. İlk maçın Trabzonspor'u son yıllarda izleyen rekor sayıda seyircisi var, golcüsü var, kurtarıcısı da var.

Gaziantep  karşısında tek beklenti olan galibiyet için ilk golü kim atacak?

En çok merak edilen bu soru 15'inci dakikada Castillo'nun ayağından cevabını buldu. Sonra da yeni heyecanın ardına goller dizildi durdu. Ez cümle;yeniliklerin hakimiyetinin  hüküm sürdüğü bir tarihe, Trabzonspor maçın yıldızı Olcay'ın adrese teslim pasları, Castillo'nun adam eksiltmeleri arttırıp golleri kaydetmesi, Yusuf Yazıcı'nın her geçen maç üzerine ilaveler yapması ile farklı bir skor da eklenmiştir.

Bir dikkate çeken yer ise Onur'un önüne dizilmiş Pereria-Durica-Uğur-Mas geri dörtlüsünün savunma anlamında yıllardır aranan bir defans hattı uyumu olmuştur.

Temennimiz  ve beklentimiz Trabzonspor'daki uyumluluğun her alanda giderek artmasıdır.

Yazarın Diğer Yazıları