Yeniçağ Bakan Nebati'ye yapılan flaş uyarıyı manşetten verdi

Yeniçağ Bakan Nebati'ye yapılan flaş uyarıyı manşetten verdi
TÜSİAD, Bakan Nebati'nin 'Politika faizini önemsizleştirdik' açıklamasına sert tepki göstererek 'enflasyonla mücadele edecek aracımız kalmadı demektir' dedi. ASO Başkanı Özdebir de 2022'nin enflasyon açısından iyi bir yıl olmayacağı sinyalini verdi

"ENFLASYONDA 50''Yİ GÖRMEYİZ DİYORUZ, SAKIN DEMEYELİM"

Hazine ve Maliye Bakanı Nuureddin Nebati''nin açıklamasını, "Bunu devreden çıkarırsak enflasyonla mücadele edecek aracımız kalmadı demektir" diye yorumlayan TÜSİAD başekonomisti Gizem Öztok Altınsaç, "Enflasyonda 50''yi görmeyiz diyoruz. Demeyelim. Hele ki politika faizini önemsizleştiriyorsak" dedi.

"KUR KORUMALI MEVDUATIN YÜKÜ HAZİNE''YE BİNDİRİLDİ"

Kur korumalı mevduatın Hazine''ye yük bindirdiğini ifade eden Altınsaç, şöyle konuştu: Bu yükü toplumca paylaşmak durumundayız. Para politikasında yaptığımız hatanın maliyeti giderek artmakta. Enflasyon bu denli yüksek iken bu tarz bir para politikasını sürdürmenin tek yolu, yeni ayarlamalar yapmaktan geçer.

"TABLO, BİR SÜRE DAHA YÜKSEK ENFLASYONLA YAŞAMA HABERCİSİ"

ASO Başkanı Nurettin Özdebir de, 2022''nin enflasyon açısından iyi olmayacağı sinyalini verdiğini belirterek, bu tablonun bir süre daha yüksek enflasyonla yaşamaya devam edileceğini gösterdiğini anlattı. Özdebir, "Enflasyonla mücadelede en önemli çıpa, disiplinli, kredibilitesi yüksek para politikasıdır" dedi.

İşte Yeniçağ’ın bugünkü manşeti:

İlgili Haberler