Yeniçağ Gazetesi bugün bu manşetle çıktı

Yeniçağ Gazetesi bugün bu manşetle çıktı
İğneden ipliğe gelen fahiş aşırı zamlar, yurdun her köşesinde büyük tepkilere neden olurken, Konyalı 82 yaşındaki çiftçi Mahmut Kılıç, ülkenin içinde bulunduğu acı durumu işte bu sözlerle özetledi..

ZAM ÜSTÜNE ZAM GELDİ HUZUR GİTTİ GAM GELDİ

ZAMLARA karşı toplumun her kesiminden yükselen tepkiler, ülkenin dört bir yanında protesto eylemlerine dönüştü. Konyalı 82 yaşındaki Mahmut Kılıç "Bu zamlarla ekemem artık. Torunlarım ne olacak ben onu düşünüyorum" diyerek çiftçilerin durumunu özetlerken, sebze satan Ordulu bir pazarcı ise "Fiyat söylerken utanıyoruz" diye dert yandı.

Dükkanlar kapanmak üzere

SİNOP''ta lokantacı Adnan Erken, "20 personelin gideri 50 bin liradan 150 bin liraya çıktı. Dükkanımızı kapatmak zorunda kalacağız" diye dert yandı. Elazığ ve Tunceli''de de "Zamlar geri çekilsin, fatura zulmüne hayır" yazılı dövizler açılarak protesto eylemi düzenlendi. Amasya''da ise vatandaşlar, fatura yakarak elektrik zamlarını protesto etti.

İstanbullu ekmeğe muhtaç

ESKİŞEHİR''de yoğun katılımla yapılan eylemde ise "Susma haykır, zamlara hayır", "Hükümet istifa" sloganları atıldı. İstanbul''daki tepkiler ise daha çok ekmek üzerindendi. Asiye Sülütekin isimli evhanımı "Günde 5 ekmek alıyordum, 2''ye düşürdüm. O da bayat" derken, Ahmet Çamcı da "Pazara gidemiyorum. Ekmeği de bayat alıyorum" diye dert yandı.

İşte Yeniçağ’ın bugünkü birinci sayfası: