Yeniçağ Gazetesi bugün bu manşetle çıktı

Yeniçağ Gazetesi bugün bu manşetle çıktı
Rusya'nın işgale giriştiği ilk saatlerde, 'Kiev her an düşebilir' yorumları eşliğinde cılız 'yaptırım' tehditleriyle yetinen Batılı ülkeler, Ukrayna'nın direnişini görünce tavır değiştirdi...

UKRAYNA DİRENDİ BATI CESARETLENDİ

ABD ve Avrupa ülkeleri, saldırının 4. gününde ekonomik yaptırımların yanı sıra Rusya''ya ''askeri müdahale''den söz etmeye başladı.

Biden ''3. Dünya Savaşı'' dedi

ABD Başkanı Joe Biden, son açıklamasında "Ya 3. Dünya Savaşı''nı başlatıp Rusya ile tamamen bir savaşa gideceğiz ya da uluslararası hukuku ihlal eden bir ülkeye bedel ödeteceğiz" derken, Beyaz Saray, kongreden Ukrayna için 6,4 milyar dolarlık fon talep etti.

Putin için sonun başlangıcı

İNGİLTERE Dışişleri Bakanı Liz Truss da Ukrayna''ya askeri desteğin devam edeceğini belirterek "Rusya''yı çatışmayı tırmandırmamaları konusunda uyarıyoruz. Bu durum Putin için sonun başlangıcı olabilir. NATO ile çatışma çıkabilir" uyarısında bulundu.

''Rus imparatorluğu istiyor''

İLK bir-iki gün sessiz kalan Almanya da, işgalin 4. gününde Ukrayna''ya askeri yardım ve Rusya''ya hava sahasını kapatma kararı aldı. "Putin Rus imparatorluğu kurmak istiyor" diyen Başbakan Scholz, askeri harcamalar için 100 milyar avro ayıracaklarını söyledi.

İşte Yeniçağ''ın bugünkü birinci sayfası:

İlgili Haberler