Yeniçağ Gazetesi bugün bu manşetle çıktı

Yeniçağ Gazetesi bugün bu manşetle çıktı
Gıda politikalarında somut adımlar atılmadığına dikkat çeken Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Suiçmez, "Tarımın alt yapısal sorunları çözülmeden yapılan her hamle gündemi saptırmaktan başka bir işe yaramaz" uyarısında bulundu...

MARKET BASKINLARIYLA PAHALILIK ÖNLENEMEZ!

Kış olumsuz etkileyecek

ZİRAAT Mühendisleri Odası Başkanı Baki Remzi Suiçmez, yoğun kar yağışıyla birlikte yıkılan seraların ve nakliyedeki aksamaların gıda fiyatlarını daha da artıracağını belirtirken, kuraklıklığın devamıyla birlikte gıda enflasyonunun 2022''de de süreceğini söyledi.

Somut adımlar atılmıyor

SUİÇMEZ, bir yılda gıda enflasyonunun yüzde 18,11''den yüzde 43,80''e yükseldiğini hatırlatarak "Somut adımlar atılmadığı için 2021''de her şey çok daha kötüye gitti. Bütün bu olumsuzluklara yönelik hala uzun vadeye yayılacak köklü somut adımlar atılamıyor" dedi.

Üretimde süreklilik şart

MALİYET fiyatlarının düşürülüp üretimde sürekliliğin sağlanması gerektiğini belirten Suiçmez, "Temel gıdada kendimize yeterli bir ülke haline gelmeliyiz. Tarım bütçesinden tasarruf edilmemeli. Çiftçi alandan çekilince tekrar alana dönmüyor" uyarılarında bulundu.

İşte Yeniçağ’ın birinci sayfası: