Yeniçağ Gazetesi bugün bu manşetle çıktı

Yeniçağ Gazetesi bugün bu manşetle çıktı
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, gençlerin umutsuzluğa sürüklenmesinin ülkenin bir numaralı beka sorunu olduğunu belirterek; “Gençlerin tek tek terk etmek istediği ülkenin bekası olur mu? Gençlerin çareyi ülkeden kaçmakta buluyor. Kaçamayanlar ağır bir depresyon altında yaşıyor. Türkiye'yi gençlerin yaşamak istediği bir ülke haline getireceğiz. Gençlerimizin arkasındayız, torpilsiz olduğu için yaşanan mağduriyetler bitecek, mülakat olmayacak. “ dedi…

İKTİDAR GENÇLERİMİZİ EVLERİNE HAPSETTİ!

PARTİSİNİN 1. Olağan Adana İl Kongresi''nde konuşan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, gençlik üzerinden AKP iktidarını sert dille eleştirdi. Gençlerin hayallerinin ellerinden alındığını söyleyen Babacan, şöyle dedi:

"Gençler bu otoriter ortaklık tarafından dışlanıyor. Kitap fiyatları olmuş ateş pahası. Gençlerden kitap almak isteyen kaç tanesi önümü kesti, ''Artık paramız kitap alamaya yetmiyor'' dedi. Bir kahve içmeye çıkamıyorlar. Bu ülkenin gençlerine reva görülen bunlar mı? Bu kahredici tabloyu partili medyada görebiliyor musunuz? Onların derdi başka, paralı asker patronlarını dinliyorlar. ''Şunu yazma'' diyorlar yazmıyorlar. Vatana millete hayırlı bir iş yapmaya zamanları yok. En küçük bir eleştiri yapana ''Telefonunu çıkar'' diyorlar. Ayıp yahu. Siz bu gençlere en basit temel ihtiyaç olan telefonları çok görüyorsanız bu gençleri düşürdüğünüz durumlardan utanın."

Ali Babacan, torpili olmadığı için devlet kapılarından reddedilen, işsizliğe mahkum edilen insanlara yapılan adaletsizliği ona erdireceklerini, mülakat sistemini çöpe atacaklarını kaydetti. Babacan, "Yazılı sınav neyse o. Mülakat ülkede fiilen işini yürütmeye çalışanların sistemi haline gelmiş durumda. Gençleri kalıplara sokmaya çalışan dar zihniyeti tarihe gömeceğiz" diye konuştu.

Son 7-8 yıldır ülkemizin lig düştüğünü belirten Ali Babacan, şöyle devam etti: "Her bir gencin hakkı hukuku için ötekileştirilmemesi için mücadele veriyoruz. Elin Batılısı, Asyalısı bizim gençlerimizden daha zeki, daha kabiliyetli diye mi daha iyi yaşıyorlar? Hayır. Başta ekonomi olmak üzere, politikadan sağlığa her alanda çalışıyoruz. İnternet hem ucuz hem hızlı olacak. Gasp edilmiş tüm özgürlükleri de iade edeceğiz.”

İşte Yeniçağ’ın birinci sayfası: