Yeniçağ Gazetesi bugün bu manşetle çıktı

Yeniçağ Gazetesi bugün bu manşetle çıktı
Kötü yönetilen ekonomi politikaları nedeniyle çekilmez hale gelen hayat pahalılığı iktidara olan öfkeyi de artırıyor. Ülkenin dört bir köşesinde sokaklara inen vatandaşlar, 'geçinemiyoruz', 'tükeniyoruz' sloganlarıyla yapılan zamları protesto etti.

GEÇİNEMEYEN VATANDAŞ MEYDANLARA İNİYOR

Yoksulluğa ve zamlara karşı KESK''in Samsun''da düzenlediği mitinge Karadeniz bölgesindeki tüm sendikalar, parti örgütleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. KESK Sözcüsü Yıldız, "Tercihlerini halktan yana yapmayanlar sandık gazabından korunamazlar" derken, Eş Başkan Yeşil "Hep biz fedakarlık yaptık, artık yeter! Krizin faturasını biz ödemeyeceğiz" ifadesini kullandı.

Çiftçiden traktörlü protesto

Denizli''nin Çivril ilçesinde üreticiler ve minibüsçü esnafı, mazot fiyatlarını ve girdi maliyetlerinin artışını protesto etti. Traktör ve minibüslerle ilçe merkezinden kornalar çalarak geçen protestocular "Maliyetlerimiz çok arttı, artık ekemiyoruz, biçemiyoruz. Kimseden minnet dilenmiyoruz. Çiftçinin hakkının teslim edilmesini istiyoruz" sözleriyle tepkilerini dile getirdi.

Zamlar maaşları eritti

Manisa''da da Birleşik Kamu İş Konfederasyonu organizasyonundaki eylemde, "Tükeniyoruz", "Bu böyle gitmez" yazılı dövizler taşındı. TÜİK''in rakamlarını eleştiren Konfederasyon Başkanı Mehmet Balık, "Asgari ücret 50 bin liraya bile çıkartılsa bile, piyasada halkın alacağı ürünlerde gereken indirim sağlanmazsa hiçbir anlam ifade etmemektedir" diye konuştu.

İşte Yeniçağ''ın bugünkü birinci sayfası: