Fiyat farkında uçurum
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Bayraktar, üretici ile market arasındaki fiyat farkının 5,5 kata yükseldiğini belirterek, "Elmadaki fiyat farkını yüzde 404,1 ile salatalık, yüzde 278,4 ile kabak, yüzde 272,9 ile karnabahar izliyor" açıklaması yaptı.
Et ve süt fiyatları fırlar
Çiftçinin bir kilo süt ile 1 kilo yem alamadığına vurgu yapan Şemsi Bayraktar, "Üretici bir kilo karkas et sattığında en az 20 kilo yem alabilmelidir. 87 lira olan karkas et fiyatının 110 lira civarında olması gerekir. Tedbir alınmazsa et ve süt fiyatları fırlar" diye konuştu.
Risk altında üretim
Bayraktar, "Üreticilerimiz her türlü doğal afete maruz kalarak risk altında üretim yapıyor. Üretimin bütün maliyetini üstlendiği halde ürettiği ürüne fiyat belirleyemiyor. Dağ taş ekilsin isteniyorsa üreticiye gelir garantisi verilmelidir" değerlendirmesinde bulundu.
İşte Yeniçağ Gazetesi''nin bugünkü birinci sayfası: