Yeniçağ Spor yazarları Gürel Yurttaş ve Cevat Kol TFF ve MHK'de gelen istifaları böyle gördü

Yeniçağ Spor yazarları Gürel Yurttaş ve Cevat Kol TFF ve MHK'de gelen istifaları böyle gördü
Yeniçağ Spor yazarları Gürel Yurttaş ve Cevat Kol, Merkez Hakem Kurulu Başkanı Ferhat Gündoğdu ve MHK Yönetim Kurulu'nun istifaların değerlendirdi.

Merkez Hakem Kurulu Başkanı Ferhat Gündoğdu ve MHK Yönetim Kurulu istifa etti. Yeniçağ Spor yazarlarından Gürel Yurttaş ve Cevat Kol, üst üste gelen istifa depremlerini ele aldı.. İşte o sözler...

FUTBOLUN SIRLARINI BİLEN ADAM GÜREL YURTTAŞ

TFF''deki rezaletin son perdesi! MHK Başkanı Gündoğdu''nun istifasını kim istedi? 

Türkiye Futbol Federasyonu sözüm ona kulüplerin üstü bir kurum. Amacı liglerin doğru dürüst, kurallara uygun bir şekilde yapılmasını sağlamak, kulüpler üzerinde otorite kurmak.

Ama bizim federasyon daha kendine çeki düzen veremiyor, rezaletlerde başrolü oynuyor.

TFF''nin MHK''sının sezon sonunu beklemeden, durduk yere 13 hakemi görevden aldığını açıklaması zaten başlı başına bir skandaldı, sezona resmen şaibeli hale getirdi.

Yayıncı kuruluşa çıkan MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu, (Türkiye''de başka kimse kalmamış gibi MHK''nin başına getirilen, nereden ve niçin getirildiği belli olmayan) bu karara doğru dürüst gerekçe de gösteremedi. Peşinden de doğal olarak Tahkim Kurulu kararı bozdu. 

Peşinden bir de TFF Başkanı Nihat Özdemir istifa etmez mi? 

MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu buna rağmen o koltukta oturmaya devam etti. Ama bu uzun süreli olmadı. Şimdi o da istifa kararı aldı, rezaletlere böylece bir yenisi daha eklendi.

Peki; Ferhat Gündoğdu kendiliğinden mi aldı bu kararı? Sanmıyorum. Hayatında bir daha göremeyeceği o koltuğu kendi kendine bırakır mıydı?

Bence Özdemir''in istifasından sonra başkanlık koltuğuna oturan Servet Yardımcı istedi. Baktı ki hala o koltukta oturmaya devam ediyor; herhalde "Bırak artık kardeşim" dedi. 

Şimdi deniyor ki yerine Sabri Çelik gelecek.

Sanıyorum ki başta Cüneyt Çakır olmak üzere o 13 hakem tekrar maçlarda görevlendirilecek.

Peki ne olacak? Olacağı şu; bu sezon 1959''da başlayan lig tarihine maalesef kara bir leke olarak geçecek! 

Yıllar sonra da ister istemez bu sezonki hakem kararları, maçların sonuçları, şampiyon, ligden düşmeler sorgulanıp, duracak. 

Yazık! Ne kadar beğenmesek de Türk futbolu bunları hiç hak etmiyordu.

FUTBOLUN POSEIDON''U CEVAT KOL

Futbolun içindeki kaos bitmek bilmiyor. TFF başkanı Nihat Özdemir görevi bıraktı. MHK başkanı Serdar Tatlı istifa etti, gitti. Aylardır suskun. Yerine Ferhat Gündoğdu geldi. İnanılması güç olaylar oldu. Hakemlerin yarısı görevden el çektirilip kapının önüne konuldu. Lig onaylanmayacak duruma geldi. Ligler oynanırken yapılan bu tarihi hata tahkimden döndü.

Yapanlar sebeplerini bile ortaya koyamadı. Bedelini ödeyen bile yok. Ligler sahipsiz ilerliyor. Yapanın yaptığı yanına kar kalıyorsa temizliği kim yapacak? Futbolun içini acilen temizlemek lazım. TFF başkanını seçmeli. MHK başkanı istifa etmeli ve yenisi seçilmeli. Ligi çok sıkıntılı günler bekliyor. Düşen takımlar rahat durmayacak, hedeflerine varamayanlar yargı yoluna düşecek. Belirsizlikler yeni kaoslar yaratır..

İlgili Haberler