Yeniçağ'a saldıranlardan başlayabilirler

Yeniçağ'a saldıranlardan başlayabilirler

Dolmabahçe, ardından da Kayseri'de patlayan bombalarla çok sayıda şehit vermemizden sonra bazı kentlerde HDP binalarına yönelik saldırılar başladı. Tekbir sesleri ile saldırıya geçen gruplar HDP binalarını tahrip ediyor, bazılarını yakıyor.

(...)

Yandaşlara göre HDP binalarına saldıranlar ne AKP'li ne de MHP'li değillermiş. Saldıranlar FETÖ'cülermiş. Amaçları kaos yaratmak ve yeniden bir darbeye zemin hazırlamakmış.

Olabilir mi?

Olabilir tabii.

Ama bunu önleyecek olanlar da bizler değiliz herhalde.

Emniyet, istihbarat, yargı ellerinde, bu olayları kim yaratıyorsa tutup kulağından çeksinler, bu kadar basit. Örneğin Yeniçağ gazetesine yapılan baskından başlayabilirler. O saldırıyı yapanlar hâlâ bulunamadı.

Ümraniye'de maalesef bir polisimizin şehit olmasına yol açan saldırının sorumluları da hemen bulunsun. Örneğin Yozgat'ta HDP binasını yakmak için yola çıkan ama Yozgat'ta HDP temsilciliğinin olmadığını öğrenince evlerine dönenler de FETÖ'cü müymüş açıklasınlar?

Öyle "HDP'yi basan bizden değildir" demekle olmuyor bu işler.

Can Ataklı Korkusuz

***

Millî birlik ve beraberlikmiş!..

------

İktidar ve MHP, ana muhalefet partisini yıpratmak için her türlü algı operasyonunu yaparken...

İktidarın paralı adamlarına şehit cenazelerindeki CHP çelenkleri parçalattırılırken...

Kayseri'de CHP Gençlik Kolları Başkanı saldırıya uğrarken...

Hangi birlik beraberlik?..

***

Recep Bey'i başkan yapma meraklısı Devlet Bahçeli kalkıyor, "CHP'nin içine HDP kaçmış" diyor, CHP'liler de "MHP'nin içine de Tayyip Erdoğan kaçmış" diye cevap veriyor...

Başbakan'ın iki liderle yaptığı zirvede Bahçeli, Kılıçdaroğlu'nu eleştirmiş...

Niye?..

"HDP'ye yakınlaşıyorlarmış."

(...) Herkesin bir demokrasi anlayışı var, mesela Devlet Bahçeli de muhaliflerini partiden atan bir demokrat!..

Mehmet Türker Sözcü

***

Devlet kimdir? Ne yapar?

------

(...) MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli "Devlet güçlüdür, ihanetin hakkından gelecektir. Bize düşen omuz vermek, dua etmektir" dediği konuşmasında şunları da söyledi:

"Terör devasa bir milletin ocağına ateş düşürüyor. Kalkmak, doğrulmak istiyoruz, ne var ki her seferinde yeni bir ateşle yanıyoruz... Farkında mısınız sürekli can veriyoruz. Terör örgütleri aralarında kurduğu zalim ittifakla Türkiye'ye meydan okuyor".

Şimdi, bir yandan "Teröre yenilmeyeceğiz" derken diğer tarafta bir genel başkanın "terör örgütlerini sevindirecek ve 'bakın saldırı yaptıkça doğrulamıyorlar' düşüncesi yaratacak" açıklamaları aklına ne gelirse söyleyecek şekilde yapması kabul edilemez.

(...)

Saldırılardan sonra TBMM ve Bahçeli, hangi eksikleri, hataları gündeme getirmiş, tartışmış ve çözüm üretmiştir?

Yeni anayasada en başta yer alması gereken "Seçim Kanunu ve Siyasi Partiler Yasası" değiştirilmediği için Bahçeli hep "partisi adına tek başına" kararları alıyor, bu konuşmaları yapıyor, tüm partisi sonuçlarından sorumlu hale geliyor ama bu kanunlar hiç ağzından çıkmıyor...

Güngör Mengi Vatan

***

Yok mu sorumluluğu üstlenecek biri

------

Alçaklık, namussuzluk sadece teröristlerde değil... Teröre çanak tutan yabancı devletlerin istihbarat örgütleri de alçak ve kalleş!

Türkiye'nin canını yakan TNT ve RDX gibi güçlü patlayıcıları terör örgütüne veren yabancı devletlerdir. Polislerimizi, askerlerimizi, sivil vatandaşlarımızı şehit eden bu patlayıcıların yurt dışından geldiği kesin.

TNT ve RDX, fabrikasyon patlayıcılardır. Ordular için imal edilir. Terör örgütlerinin bunları yapmaları mümkün değildir.

Bombaların dışarıdan geldiği tamam da, sınırlarımız yolgeçen hanı mı? Tonlarca patlayıcı nasıl giriyor memleketimize? Bir Allah'ın kulu ortaya çıkıp da "Sorumluluk bende" diyebiliyor mu? Diyemiyor!

Kılıçdaroğlu "Siyasi sorumluluğu kim üstlenecek?" diye sormakta haklıdır. İktidar, kafalardaki bütün soruların cevabını vermek zorundadır.

Evet Sayın Başbakan ve Sayın Bakanlar...

Sizlerden bunun cevabını beklemek 79 milyon insanımızın hakkıdır...

Rahmi Turan Sözcü

***

Gerçeği borçluyuz

-------

Türkiye, 15 Temmuz'da büyük bir badire atlatırken, 248 şehit verdi, 2 bin 193 vatandaşımız da gazi oldu. Darbeye canları pahasına göğüs gerenlere borçlu olduğumuzu siyasetçiler dile getirdi. Darbe girişiminin arkasındaki FETÖ'ye yönelik geniş operasyonlar başladı, gözaltılar, tutuklamalar gerçekleştirildi, Fetullah Gülen başta olmak üzere sorumlu kaçakların iadesi için yoğun girişimler başlatıldı.

(...)

Başka ne borçluyuz 15 Temmuz'da kaybedilen, yaralanan, sakat kalan canlara?

Gerçeği borçluyuz.

 (...)

15 Aralık tarihli toplantı tutanaklarında MHP'li üye Mehmet Erdoğan şunları diyordu:

"Önümüzdeki yirmi günde ne yapacağız, kimleri dinleyeceğiz? Şimdiye kadar bu darbenin ortaya çıkarılması konusunda muhakkak dinlenmesi gereken kişilerle ilgili yapılan nedir? MİT Müsteşarı, Genelkurmay Başkanı, kuvvet komutanları, cezaevindeki özellikle o yurtta sulh konseyi adına imza atan Mehmet Partigöç ve Genelkurmay Başkanı'nı hem derdest edip Akıncı'ya götüren hem de oradan tekrar Çankaya Köşkü'ne getiren Mehmet Dişli'yi dinleyecek miyiz, dinlemeyecek miyiz? Bu önümüzdeki yirmi günde ne yapacağız?"

Hakikaten ne yapacağız?

(...)

Reşat Bey... Kıymetli komisyon üyeleri... O masaya büyük bir borcu kapatmak için oturdunuz, hesabı ödemeden kalkmayın. Ayıp olur...

Kanat Atkaya Hürriyet