Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Özcan YENİÇERİ

Özcan YENİÇERİ

Yenikapı'da mesaj kime verildi?

                15 Temmuz öncesi birisi daha çok içeride ikincisi ise dışarıda iki önemli gelişme yaşandı: Bunlardan ilki PKK'nın başlattığı "devrimci halk savaşı" yoluyla "özerk yönetim" inşa etme girişimiydi. Bu girişim başarısız oldu.

ABD'nin kara kuvveti olarak kullandığı PYD ve PKK, Türkiye'nin Güneydoğusunda büyük bir yenilgi aldı.

PKK yapamayınca FETÖ devreye sokuldu!

Darbe girişimi öncesi ikinci önemli gelişme ise dış politikada yaşandı. Türkiye, jeopolitik gerçeklere aykırı olarak Suriye özelinde uyguladığı bölgesel politikalardan geriye adım attı. Bu bağlamda Rusya ile olan ilişkiler gözden geçirildi, İsrail ile ilişkiler yeniden kuruldu. Mısır, Irak ve Suriye ile ilişkilerde yeni bir söylem benimsendi. AB ile mülteciler konusunda mutabakat sağlandı.

Rusya'yla ilişkilerde iyileşme işareti hem AB'yi hem de ABD'yi rahatsız etti.

İşte bu yüzden ilişkilerde balayı yaşanırken birden bire Almanya, 'Türklerin Ermenilere 1915'te soykırım yaptığı'na yönelik yasa tasarısını Meclisinden geçirerek yasalaştırdı.

ABD ise PYD ile birlikte Türkiye'nin kırmızı çizgi olarak ilan ettiği Menbic hareketini başlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan bu yüzden olacak ABD ve AB'ye 'Ortağınız kim? PYD mi FETÖ mü? Türkiye mi? Tercihinizi yapınız!' anlamına gelen sözler etti.

Küresel güç, PYD-PKK ile "devrimci halk savaşı" yaptırıp "Kürt-Devlet" çatışması meydana getirmekte başarısız oldu.

                IŞİD ve DHKP-C'nin potansiyeli büyük çaplı bir kalkışma için yeterli olmayınca küresel güç odakları TSK'nın içindeki kendisine bağlı FETÖ'cü unsurları harekete geçirdi. Böylece TSK'yı ikiye bölüp birbiriyle, polisle ve halkla çatıştırmak amaçlanmıştır. Bu bir iç savaş provasıydı.

Böylece iç çatışma içindeki Türkiye'nin Güneydoğusu ve Suriye'nin kuzeyini ABD dilediği gibi dizayn edebilecekti. FETÖ'cü darbeciler yalnızca bu hain amacın  aleti olmuştur. Darbe girişiminin nedeni budur. 

Yenikapı'nın mesajı içeriden çok dışarıdakilere!

15 Temmuz akşamı Türkiye'deki demokrasinin silahlı haydutlar tarafından ezilmeye çalışılmasına AB ve ABD'nin "bekle-gör" stratejisiyle cevap vermesi bu yüzdendir. Kucaklarında oturan adam vasıtasıyla darbeciler, harekete geçirdikleri "çocuklarının" akıbetlerini beklediler.

 Darbe başarılı olsaydı Mısır örneğinde olduğu gibi darbecileri kutlayacak onlarca Batılı ülkeyle Türkiye karşı karşıya kalacaktı!

Batı bu nedenle Türkiye'deki darbe girişiminin başarısız olmasından büyük rahatsızlık duymuştur. Batı ülkelerinin 15 Temmuz sonrası Türkiye'ye yönelik olarak yaptıkları eleştirilerin kaynağında darbenin başarısız olması vardır.

TBMM'nin içinde ABD kulları tarafından bombalanan siyasi partiler Yenikapı'da milyonlarca insanla bir araya gelerek Türkiye üzerinde hesap yapanlara güçlü bir mesaj vermiştir!

Yenikapı'da mesaj, meczup FETÖ'cülere değil onların hizmet ettikleri küresel güç odaklarına verilmiştir.

Yeni provokasyonlara hazır olunmalıdır!

Türkiye ile Rusya ilişkilerindeki iyileşme başta ABD olmak üzere AB'yi ciddi biçimde rahatsız etmiştir. Türkiye'nin Rusya ve bölge ülkeleriyle ilişkilerinin iyileşmesi, önümüzdeki günlerde ABD ve Avrupa'da Türkiye aleyhtarlığını zirveye çıkaracaktır. Malum güç odakları başta terör olmak üzere Türkiye'nin hassasiyetlerini kaşımak dahil, her türlü sosyal ve ekonomik sabotajlara baş vurabilecektir.

Sorumluluk mevkiinde olanlar, her zamankinden daha fazla uyanık ve dikkatli olmalıdır.

Diğer yandan iradesini gasp etmeye çalışanlara ölümü pahasına direnen Türk halkının tam demokrasi, adalet ve özgürlük vazgeçilmez hakkıdır. 

Unutmamak gerekir ki başta ABD olmak üzere, Batı'nın bir demokrasi ya da insan hakları hassasiyeti yoktur. Küresel odaklar her zaman olduğu gibi insan haklarını, demokrasiyi ve hukukun üstünlüğünü, hegemonyasını sürekli kılmanın aracı yapmaktadır.

'Irak'ta kitle imha silahı var' diyerek "Irak halkını demokratikleştirmek ve özgürleştirmek" paradigması altında neler yapıldığını herkesin bir kez daha hatırlamasında yarar vardır!

Yazarın Diğer Yazıları