Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Serap BESİMOĞLU

Serap BESİMOĞLU

Yenilenen Kent Orkestrası

Müthiş projelerle sezonu açan Kent Orkestrasıyla yine yolum buluştu. 10 Mayıs’taki özel bir konserlerinde ben de kendileriyle sahne alacağım ayrıca; en son sevgililer günü konserinde izlediğim orkestra ve değerli şefleri sevgili Kemal Günüç izleyenleri müziğin büyülü nameleriyle başka bir dünyaya taşıdılar. Yeni binalarında izlediğim orkestra restorasyon geçiren Gençlik Parkına başka bir ahenk getirmiş. Bundan böyle Gençlik Parkındaki yeni sahnelerinde izleyicisiyle buluşuyor. Salon 700 kişilik. Müziğin iyi icrasından akustiğine, hatta dans zemini olarak kullanmaya da mümkün şekilde tanzim edilmiş. Çalışma salonları ve sanatçı kulisleriyle Avrupa’nın örnek sahnelerinden biri olmuş. Parkın yeşil rengiyle buluşan konser salonu, konser sonrası dahi sizi yeşil koridorlardan bir bahçeye taşıyıp rüyanızın devamını sağlıyor. Buz gibi bir otoparka yada caddeye çıkmıyorsunuz...
Sevgili şef Kemal Günüç’e yeni binalarında icra ettikleri müziği Ankaralılarla buluşturmak için yaptıkları yeni projeleri, müzikten beklentisini, sanat’a bakışını ve Kent Orkestrasının gelmesini hedeflediği noktaları sordum.
Bakın neler söyledi; “Kent Orkestramız icra ettiği müzik ve sanattaki geniş yelpazesiyle müziğin her türüne ulaşıyor. Jazz’dan, türkülere, türkülerden popüler müziğe rock müzik’ten klasik müziğe kadar her tür müziği icra gücüne sahibiz. Dolayısıyla müzikteki beklentimiz orkestramızı, müziğimizi ve kültürümüzü, uluslararası arenalarda temsil etmek ve tanıtmak öncelikli hedefimiz bu. Ayrıca bir diğer amacımız, sahnemizi tüm sanatçılara açmak, birçok festival konuğunu bu platformda ağırlamak, uluslararası ses getiren projelere ev sahipliği yapmak istiyoruz. Ayrıca önceki söyleşimizde Yunanistan’a, Şubat ayında bir turne düzenleyeceğimizi söylemiştim. O turne ” Barış Şarkıları “ kapsamında daha büyük bir organizasyon dahilinde 21 Mayıs’ta Seres’te gerçekleşecek.”
Sevgili Günüç’e tekrar soruyorum. Sanatı, özellikle orkestral müziği kitlelerle buluşturmak için neler yapılmalı yada yapıyorsunuz?
“Öncelikle sanatların devletten yada yerel yönetimlerden veya özel sektörden ciddi destek alması gerekli. Biz bu desteği Büyükşehir belediyemizden fazlasıyla alıyoruz. Ayrıca sanatı ne tür olursa olsun halkın ayağına götürmek gerekir. Batı’dan doğu’ya bu bir İpek Yolu olmak zorundadır. Bu yolu kullanırsak kişilerin sanata, sanatçıya bakış açıları geliştiği gibi kendi kültürüne hatta diğer kültürlere karşı da sorumluluklu ve duyarlı olurlar.”
Sevgili Günüç’ün tüm söylediklerine katılıyorum. Yepyeni bir Gençlik Parkı ve yepyeni bir Kültür Merkeziyle bu oluşuma destek verenlerin Başkanından emekçisine, sanatçısından set işçisine herkesin ellerine sağlık.
Kent Orkestrasının bahar konserlerini Mart itibariyle sezon sonuna kadar her pazartesi kaçırmamanızı öneriyorum... İyi seyirler...

Yazarın Diğer Yazıları