Yeniler... Yeni ratingler...

Yeniler... Yeni ratingler...
Yeniler... Yeni ratingler...

Yeni yayın dönemi başladı, diziler birbiri ardına görücüye çıkıyor. Bu arada yeni yayın dönemiyle birlikte, SBT Analiz’in

Yeni yayın dönemi başladı, diziler birbiri ardına görücüye çıkıyor. Bu arada yeni yayın dönemiyle birlikte, SBT Analiz’in rating ölçümleri de start aldı. İlk izlenim şöyle: Artık AGB döneminde olduğu gibi ratingi 15’leri bulan diziler tarihe karıştı. Bu hafta çarşamba akşamı yayınlanan “Muhteşem Yüzyıl” 13, perşembe akşamı yayınlanan “Kurtlar Vadisi Pusu” ise 12 rating yaptı. Geçen yılın rating rekortmeni “Öyle Bir Geçer Zaman Ki” adlı dizinin salı günkü yayınında ratingi 8’lerde kaldı (Geçen sezon 14 ortalamayla tüm dizileri arkasında bırakmıştı, oysa).
Görünen o ki, bazı diziler, bu yeni ölçümlerle önceki sezonları mumla arayacaklar. Yeni başlayan diziler arasında umut verenlere gelince: Yaz aylarında başlayıp bugün de süren dizilerden “Hayatımın Rolü” ve “Sultan”, pazartesi akşamları 4 - 5 civarındaki ratingleriyle en azından bu sezonu götürürler. Salı akşamları yayınlanan “Ustura Kemal”, sürekli ilk 3’te yer alarak başarılı bir grafik çiziyor. “Son Yaz - Balkanlar”ın ilk gösterildiği gün 4. sırada yer alması umut verici bir sonuç, ancak ratinginin 3’lerde görünmesi kafa karıştırıyor. Çarşamba zor bir gün: “Muhteşem Yüzyıl”, “Kuzey Güney” ve “Pis Yedili” var. Yine yaz dizilerinden “İşler Güçler”in 5’i zorlayan ratingiyle ilk 5’te olması bu dizinin önünü açıyor ve sosyal medyada gördüğü rağbetin tesadüfi olmadığını gösteriyor. Perşembe akşamları yayına giren “Veda”, zor bir günde ilk 10’a girmeyi başardı. Kanalın tekrarlarıyla bu dizinin tutkunlarını yaratacağını ve özellikle Mehmet Aslantuğ faktörüyle önümüzdeki haftalarda daha yukarıları zorlayacağını tahmin ediyoruz. “Huzur Sokağı” da, kendi kitlesiyle sıradan seyirciyi kaynaştırıp, sezona iyi bir başlangıç yapanlardan... Cuma akşamları “Yalan Dünya”nın peşine takılan “Kayıp Şehir” iyi bir dizi. Sosyal medyada da ciddi bir kitleyi avcuna aldı. Bu haliyle birkaç sezonu çıkarır görüşündeyiz.
Diğerlerinin işi zor görünüyor.