Yerhov: Türkiye ve Rusya arasında 'tabu' konular yok

Yerhov: Türkiye ve Rusya arasında 'tabu' konular yok
Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Yerhov, Türkiye Rusya ilişkilerine dair "Gündemi tamamını dostça bir ortam içinde konuşabiliyoruz. Çünkü aramızda yasak konu, tabiri caizse 'tabu' diye adlandırdığımız konular mevcut değil." dedi.

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Aleksey Yerhov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 28 Eylül'deki Türkiye ziyareti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmeyi AA muhabirine değerlendirdi.

Putin'in Ankara'ya yaptığı çalışma ziyaretinin gündeminin tamamının sembolik anlam taşıdığını belirten Büyükelçi Yerhov, "Sembolik olan, gündemin tamamını dostça bir ortam içinde konuşabiliyoruz. Çünkü aramızda yasak konu, tabiri caizse 'tabu' diye adlandırdığımız konular mevcut değildir. İki tarafı ilgilendiren tüm konuları yüz yüze, doğrudan muhatabımızın yüzüne söyleyerek dostça bir ortam içinde görüşebiliyoruz. Bu çok önemli." dedi.

Yerhov, iki liderin Ankara'da yaptığı görüşmenin çerçevesini, "Uluslararası gündemi tartıştılar. Bölgesel sorunlar da ele alındı. İkili ilişkilerimizin en gündemde olan, en kritik konular ele alındı." diye aktardı.

Türkiye ve Rusya ilişkilerinin seyrini değerlendiren Büyükelçi Yerhov, "Allah'a şükür ilişkilerimiz başarılı bir şekilde gelişmekte. İş birliğimizin güzel göstergeleri yani şu anda uygulanmakta olan büyük projeler devam etmekte. Dolayısıyla her iki liderimiz bir araya geldiğinde gündemleri çok dolu oluyor, hiçbir zaman boş olmaz." değerlendirmesinde bulundu.

Yerhov, Putin'in ziyaretine ilişkin izlenimlerini, "Son ziyareti sembolik açıdan değerlendirmek gerekirse çok faydalı olduğunu, verimli ve çok başarılı geçtiğini söyleyebiliriz." diye aktardı.