Yerse pazarı!..

Yıllardır beklenen tepki nihayet MGK'dan geldi!.. Önceki günkü toplantının sonunda yapılan açıklamada  "... Ülkemizin Yunanistan'la Ege Denizi'ndeki tüm sorunların, iyi komşuluk ilişkileri temelinde ve yapıcı diyalogla çözülmesi yönündeki tercihi yinelenmiş; ancak, oldubittilere kesinlikle izin verilmeyeceği belirtilmiştir" denildi.

Yersen!..

Yunanistan, burnumuzun dibindeki 18 adamızı ve 1 kayacığımızı son 14 yıldan bu yana teker teker işgal etti. Hepsine askeri yığınak yaptı. Kiliseler inşa edildi, Fener Rum Patrikhanesi'nden papazlar atandı. Askeri tatbikatlar yapıldı.  Türkiye'ye küstahça meydan okundu. Yetmiyormuş gibi, kendisine bırakılan ve uluslararası anlaşmalara göre gayriaskeri statüde bulunması gereken tüm adalara ağır askeri yığınaklar yaptı. Bizim Millî Güvenlik Kurulu da 29 Mart 2017 tarihinde "oldubittilere kesinlikle izin vermeyeceğini" tüm dünyaya ilan etti!.. Daha ne kadar olup bitecek veya olup bitmesi bekleniyor acaba?..

Tabii ki yersen!..

Neden?..

Oldubittilere asla ve kat'a izin vermeyen (!) siyasi iktidar sayesinde, Yunanistan  adalarımızı sadece işgal altına alıp silahlandırmakla kalmadı da ondan!.. Yunanistan, adalarımızda maden çıkarıyor... Anlayacağınız; madenlerimizi çalıp para kazanıyor... Hem de burnumuzun dibinde. Datça'ya yüzme mesafesinde olan Muğla Sakarcılar adasında 2 maden ocağı açtı, harıl harıl işletiyor...

Millî Savunma Bakanlığı eski Genel Sekreteri emekli Kurmay Albay Ümit Yalım, bu skandalı da belgeleriyle ortaya çıkardı. Yalım, herkes tarafından anlaşılır olması için önce işgal altında bulunan Sakarcılar adamızın konumunu izah etti:

"İşgal altında bulunan 18 adadan birisi de Datça Yarımadası'nın tam karşısında bulunan Muğla Sakarcılar Adası. Sakarcılar Adası, 1923 Lozan Antlaşması ile İtalya'ya verilmedi, 1947 Paris Antlaşması ile Yunanistan'a devredilmedi. Sakarcılar Adası, İstanköy Adası'na 5 mil, İncirli Adası'na 2,5 mil mesafede olup anılan adalara bağlı ya da bitişik adacık değildir. 5 Km. uzunluğundaki Muğla Sakarcılar Adası, 2004 yılından beri tam 13 yıldır Yunan işgali altında."

Ümit Yalım, Yunanistan'ın maden hırsızlığını da belgeleriyle ortaya döktü:

"Muğla Sakarcılar Adası'nda perlit ve ponza madeni bulunuyor. İnşaat sektöründe ve tarımda kullanılan madenler tam 13 yıldır Yunanistan tarafından çalınıyor. Hem de Tayyip Erdoğan ve AKP Hükümetlerinin gözünün önünde. Adanın kuzeydoğusuna ve güneyine iki adet maden ocağı açıldı.

Madenler, adaya getirilen iş makineleri ve taşıyıcı bantlar ile adanın iskele bölgesine taşınıyor.

Adadaki iskelelerden gemilere yüklenen perlit ve ponza madeni Yunanistan'a götürülerek pazarlanıyor.

Hırsızlık yaparak madenlerimizi çalan Yunanistan, günah çıkartmak için adaya bir kilise inşa etmiş. Kilise, İstanbul Fener Rum Patrikhanesi'ne bağlı olarak çalışıyor.

Yunanistan, Erdoğan ve AKP Hükümetlerinin himayesinde, gözümüzün içine baka baka millî servetimizi, madenlerimizi çalarken, Millî Güvenlik Kurulu'nun 'Ege Denizi'nde oldubittilere kesinlikle izin verilmeyeceği' açıklaması hiçbir anlam ifade etmiyor."

Kısa hatırlatma!..

 "Oldu bittilere kesinlikle izin verilmeyeceği"ni yer misiniz?..

Ümit Yalım, sadece son 3 ayı hatırlatıyor;

" * 1 Şubat 2017'de, Yunan Savunma Bakanı Kammenos, Kardak bölgesinde helikopter ile uçuş yaparak Türk hava sahasını 4,5 mil ihlal etti.

* 1 Şubat 2017'den beri Yunan Sahil Güvenlik botları Kardak bölgesinde sürekli olarak Türk kara sularını 3 mil ihlal ediyor.

* 15 Şubat 2017'de,Yunan Kara Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Stefanis, Aydın Bulamaç Adası'na askeri helikopter ile gelerek işgalci Yunan-Bizans askerlerini denetledi. Stefanis'i Bulamaç Adası'na getiren Yunan askeri helikopteri Türk hava sahasını 3 mil ihlal etti.

* 19 Şubat 2017'de, Yunan Kara Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Stefanis, İzmir Koyun Adası'na gelerek işgalci Yunan-Bizans askerlerini denetledi. Stefanis'i Koyun Adası'na getiren Yunan askeri helikopteri Türk hava sahasını 4 mil ihlal etti.

* 06 Mart 2017'de, D 642 Borda Numaralı MONTCALM Fransız Savaş Gemisi (Fırkateyn)ve P 72 Borda Numaralı VOTSIS Yunan Deniz Karakol Gemisi, 1947 Paris Antlaşmasını ve NATO kurallarını ihlal ederek gayri askeri statüdeki Rodos Adası limanına demir attı.

* 06 Mart 2017'de, Yunan Cumhurbaşkanı'nın Muğla Keçi Adası'na geleceği haberi, ulusal basın haber ajansları, sivil toplum kuruluşları, Genelkurmay Başkanlığı, Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlıkları ile Sahil Güvenlik Komutanlığı'na duyuruldu.

* Bir gün öncesinden duyuru yapılmasına rağmen, Yunan Cumhurbaşkanı Pavlopoulos, hiçbir engelle karşılaşmadan, askeri bot (tenezzül teknesi) ile 07 Mart 2017'de, Muğla Keçi Adası'na gelerek egemenlik ve bayrak gösterisi yaptı. Keçi Adası'nın Yunanistan'a ait olduğunu iddia etti, Türkiye'ye meydan okudu. Pavlopoulos'u Keçi Adası'na getiren askeri bot Türk kara sularını 2 mil ihlal etti."

Bırakın son 14 yılı!.. Son 3 ay içinde Yunan Büyükelçiliği'nden herhangi birinin Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldığını duyan veya göreniniz var mı?..

Yazarın Diğer Yazıları