Yeşim, kara toprakta şoför tahliye edildi

Yeşim, kara toprakta şoför tahliye edildi
Samsun’da evinden uzakta indirdiği 8 yaşındaki Yeşim’in üzeri buzla kaplı yağmur suyu tahliye kanalına düşüp ölümüne neden olduğu iddiasıyla yargılanan servis sürücüsü tahliye edildi

Samsun Terme’de 6 Ocak’ta meydana gelen olayda Söğütlü İlkokulu 3. sınıf öğrencisi 8 yaşındaki Yeşim Sonaş, okulların kar yağışı nedeniyle tatil edilmesi üzerine Yeni Camii Köyü’ndeki evine ulaştırılması için servise bindirildi. Servis şoförü, Yusuf S. yolda kar olması nedeniyle minibüsle sokağa giremeyince Yeşim’i evlerinin 300 metre uzağında indirdi. Küçük kız eve doğru yürürken, üzeri buz ve karla kaplı 2 metre derinlikteki yağmur suyu tahliye kanalına düştü ve boğuldu. Kızlarının eve gelmemesi üzerine şoförü arayan aile 1 saat önce yolda bıraktığını söylemesi üzerine yaptıkları aramada kızlarının cesedini buldu. 

Tutuksuz yargılanacak
Ailenin, şikayeti üzerine tutuklanan Yusuf S., Terme Asliye Ceza Mahkemesi’nde bilinçli taksirle bir kişinin ölümüne neden olmak suçundan 9 yıla kadar hapis cezası istemiyle hakim karşısına çıktı. Yusuf S. ifadesinde, Yeşim Sonaş’ı sabah aldığı yerde güzergah üzerinde indirdiğini belirterek, “Yerlerde su olup olmadığını fark etmedim. Okul idaresi ailelerine telefonla haber verdiklerini söyledi” derken, tanık olarak dinlenen 14 yaşındaki E.Ö., “Araçtan inen Yeşim Sonaş, şoföre ‘Burada su var, ben nasıl geçeceğim?’ dedi. Yusuf S., ise 5-6 sefer korna çaldı ve ’Annen duymuştur. Gelip seni alır’dedi” diye konuştu. İfadelerin ardından Emine ve Yakup Sonaş, kızlarının ölümünden servis sürücüsünü sorumlu tutarak şikayetçi oldu. Mahkeme tutuklu sanığın tutukluluk süresini ve hakkında istenen cezanın alt ve üst sınırı, mevcut delil durumunu dikkate alarak tutuksuz yargılamasına karar verdi.