Yeteri kadar Hepatit A aşısı temin edilemiyor!

Yeteri kadar Hepatit A aşısı temin edilemiyor!
Aile hekimi Dr. Aslı Öncel, aşı yetersizliğinden dolayı 1.5 ve 2 yaşlarındaki bazı çocukların hala aşısız olduğunu söyledi.

Birçok yolla bulaşabilen Hepatit A, karaciğeri olumsuz etkileyerek sağlık sorunlarına neden oluyor. Sarılık olarak da bilinen bu virüs hastalığından korunmanın en iyi yolu ise aşı yaptırmak. Ancak aşı temini konusunda sıkıntılar yaşadıklarını belirten İstanbul Aile Hekimliği Derneği Genel Sekreteri Dr. Aslı Öncel, bu konuyla ilgili bilgiler verdi.

“80 TANE AŞI İSTEDİK, 5 TANE GELDİ”

“Hepatit A aşısı 2012 yılında Sağlık Bakanlığı aşı takvimine girmiştir. Ancak son dönemlerde aşı temininde sıkıntı yaşamaktayız. Örneğin kendi çalıştığım Aile Sağlığı Merkezi’nde bu hafta 80 adet Hepatit A aşısı isteminde bulunduk. Ancak tarafımıza sadece 5 adet aşı gönderilmiştir.” diyen Öncel, aşıların yeterli sayıda olmamasından dolayı 1.5 ve 2 yaş çocuklarının bir kısmının halen aşı yaptıramadığını açıkladı.

BİRÇOK İLDE SIKINTI VAR

Öncel konu ile ilgili yaptığı açıklamasında, “Hastalarımız çocuklarının aşısı için defalarca Aile Sağlığı Merkezlerine başvurmak zorunda kalmaktadır. Meslektaşlarımızla yaptığımız görüşmelerde bu sıkıntının başta İstanbul olmak üzere birçok ilde görüldüğünü öğrenmiş bulunmaktayız. ” dedi ve yetersiz gönderilen Hepatit A aşıları sebebiyle bağışıklama programında sıkıntı yaşadıklarını belirtti.

Eser Akgül/SÖZCÜ