Yetkililer, 'boş dönmeyin' diyerek açıkladı. Doluluk oranı yüzde 80'e ulaştı

Yetkililer, 'boş dönmeyin' diyerek açıkladı. Doluluk oranı yüzde 80'e ulaştı
İstanbul’da araçlarını dolu yağışından korumak isteyen binlerce vatandaş, otoparklara akın etti. İSPARK yetkilileri, merkezi yerlerde otoparkların yüzde 80 dolduğunu söyledi.

İstanbul’da geçtiğimiz hafta etkili olan dolu yağışı nedeniyle yüzlerce arabada ağır hasar meydana gelmişti. Araç sahipleri, yeni bir dolu ihtimaline karşı araçlarını otoparklara park etmeye başladı.

doludan-kacanlar-kapali-otoparklara-akin-etti-merkezi-noktalardaki-otoparklarda-doluluk-yuzde-80e-ulasti-7948-dhaphoto12.jpg

İstanbul'daki kapalı otoparklarda yoğunluk yaşandığını belirten İSPARK Genel Müdürü Yardımcısı Ziya Kılıç, "Şu an itibariyle özellikle hava koşulları kaynaklı olmak üzere doluluk oranımız yüzde 80'lerde. Bundan dolayı vatandaşlarımızdan daha merkezi lokasyon dışındaki katlı otoparklarımızı kullanma noktasında ricacı oluyoruz. Bu konuda onların yardımını bekliyoruz. Şu anda merkezi lokasyonlar dışındaki doluluk oranımız yüzde 30-40'lar civarında dolayısıyla orada oralarda çok daha rahat hizmet verebileceğiz. Vatandaşımız bu açtığımız yeni otoparklara giderken, cep uygulaması indirerek çok rahat yeni otoparklarımıza ulaşabilir, doluluk oranlarını görebilir. 14 tanesi Anadolu Yakası'nda, 54 tanesi Avrupa Yakası'ndadır" dedi.