Yıdırım: "100 bin imza için noter şartı yok"

Yıdırım: "100 bin imza için noter şartı yok"
Cuma namazı çıkışı basın mensuplarının sorularını cevaplayan Başbakan Yıldırım, adaylık için gereken 100 bin imzada noter şartının aranmayacağını söyledi.

Başbakan Binali Yıldırım, Cuma Namazı çıkışında gazetecilere açıklama yaptı. Cumhurbaşkanlığı adaylığı için gereken 100 bin imza için noter şartı aranmayacağını söyleyen Yıldırım, "Teklif önümüzdeki hafta Meclis'te olacak" dedi.

Yıldırım, "Seçimi ilgilendiren 8-10 maddelik bir teklif, önümüzdeki hafta Meclis'te olacak. 100 bin imza ile gösterilecek cumhurbaşkanlığı adaylığının esas ve usulleri de bu teklifte yer alıyor. Burada noter şartı falan yok. Aday göstermek isteyen vatandaşlarımız, kimi aday gösterecekse ona yönelik gerekli kimlik bilgilerini, kendi rızasıyla aday göstermek istediğini belirtecekler" ifadlerini kullandı.

Yunanistan'ın FETÖ'cüleri serbest bırakmasını değerlendiren Yıldırım, "Yunanistan bizim komşumuz, bizim düşmanımızın Yunanistan'ın da düşmanı olması gerekiyor. Öyle davranmalı. Aktif olarak darbeye katılmış FETÖ örgüt üyelerinin korunması kabul edilemez. Son zamanlarda malesef FETÖ suçluları Yunanistan'ın güvenli bir barınak olarak görmeye başladı. Bu da ilişkilere zarar veriyor. İade çağrımızı tekrarlıyoruz. FETÖ suçlularının ilişkileri olumsuz etkilemesini arzu etmeyiz" diye konuştu.

ABD'nin erken seçim açıklamasına tepki gösteren Yıldırım, "ABD kendi işine baksın, bir buçuk yıl geçti seçimlerinin üzerinde. Usulsüzlük tartışmaları hala bitmedi. Seçim görmek istiyorlarsa Türkiye'ye gelsinler." dedi.

Fenerbahçe - Beşiktaş maçında yaşanan olaylara ilişkin açıklamalar yapan Yıldırım, "Şenol Güneş'e yapılan saldırıyı kınıyorum. Dostluğa uyan bir şey değildir. Geçmiş olsun diyorum. Maç takımlar arasında olağan bir şeydir. Bu tip olaylar provakasyonlarla gerçekleştiğini gördüğümüz olaylar var. Yöneticiler başta olmak üzere taraftarları futbolun keyfine davet ediyorum. Kavgayla spor olmaz. Asırlık takımlarımız bunu haketmiyor. Ümit ederim bir daha yaşanmaz. TFF'de gereken araştırma ve soruşturmayı yapıyor. Sorumluluğu olanlar karşılığını görecek." dedi.

 

İlgili Haberler