Korona virüs yasakları nedeniyle bu yıl daha farklı bir yılbaşı yaşanıyor. Sokağa çıkma yasaklarının olduğu yılbaşında, birçok kişi kendi yiyeceğini evde hazırlıyor. Vatandaşlar, yılbaşı sofralarının vazgeçilmezleri arasında yer alan yiyeceklerden biri olan babağannuş nasıl yapılacağını merak etmeye başladı. İşte babağannuş hazırlamanın püf noktaları ve yemek için kullanılması gereken malzemeler…
Köz kokulu patlıcanı ve biberleri ile lezzetli ve bir o kadar şık görünümlü olan babagannuş tarifim ile karşısındayım. Mutfaklarımızda hazırladığımız salatalarda, yemeklerde çok fazla ve severek tükettiğimiz patlıcan babagannuş tarifinin olmazsa olmazıdır.
Misafir sofralarınızda ve ailenizle birlikte sofralarınıza damak lezzetinize yakışacak lezzetli babagannuş tarifimi denemenizi tavsiye ederim. Babagannuş salatasını sizlerde beğendiyseniz defterlerinize eklemeyi unutmayın. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Babagannuş tarifi için malzemeler:
- 5 tane patlıcan
- 2 tane kırmızı biber
- 3 tane yeşil biber
- 1 tane orta boy soğan
- 2-3 diş sarımsak
- 2 tane domates
- 1 çorba kaşığı biber salçası
- 4-5 yemek kaşığı kadar zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Karabiber
- Kırmızı biber
- Tuz
- Limon suyu
Babagannuşun yapılışı:
Biber ve patlıcanları közleyin, kabuklarını soyun ve döverek ezin.
- Soğanı minik minik doğrayıp az sıvı yağ koyduğunuz tavada kavurun.
- Biber salçası ve baharatları ekleyin.
- Soğan ve ezilmiş patlıcanları, ince doğranmış domatesleri ve maydanozları derince bir kapta karıştırın.
- Üzerine limon suyu, zeytinyağı, tuz ve dövülmüş sarımsakları ekleyin, karıştırın.
Çocukları tehdit eden gizli tehlike
Hamilelik döneminde hangi testler yapılmalıdır?
Kadınlarda en sık görülen kanser türü!
Büyük Tarihçi Muhiddin Nalbantoğlu'na saygıyla son tarih programını yayınlıyoruz
Remzi Özdemir yorumladı|Borsa coştu, Dolar düştü Piyasalarda bayram havası mı var?
Asgari ücrete yapılacak zamdaki gizli sır