Yıldırım: "AKP'li seçmen MHP'ye oy verdi!"

Yıldırım: "AKP'li seçmen MHP'ye oy verdi!"
Katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Başbakan Yıldırım, AKP'nin kayıp oylarının MHP'ye gittiğini söyledi. Yıldırım MHP'li seçmenin de başka partiye oy verdiğini ifade etti.

Başbakan Binali Yıldırım, katıldığı AA Editör Masası canlı yayınında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

24 Haziran seçimlerine ilişkin açıklamalarda bulunan Yıldırım, AKP'deki oy kaybının partililerin MHP oy vermesi sonucu ortaya çıktığını söyledi. Yıldırım, MHP'li seçmenin de başka bir partiye oy verdiğini dile getirdi.

Yıldırım, "Bizim kaybolan oylarımız ortağımızda, ortağımızın kaybolan oyları da başka bir partide. Sonuçta herkes memnun halinden. Parlamento yapısı da bu haliyle herhangi bir sorun teşkil etmiyor" ifadelerini kullandı.

İYİ Parti'nin kurulmasıyla büyük oy kaybının yaşanacağı beklenen ve seçim öncesi anketlerde yüzde 10 barajının altında kaldığı görülen MHP'nin seçimlerde yüzde 11'in üzerine çıkması büyük bir sürpriz olarak karşılanmıştı.

MECLİS BAŞKANLIĞI

Başbakan Yıldırım, TBMM Başkanlığı konusunda ise "Bunun kararını ben vermem. Liderim, partimizin genel başkanı, partimiz bu yönde karar alırsa her türlü görevi yaparız" açıklamasında bulundu.

İNCE AÇIKLAMASI

CHP'de yaşanan kurultay tartışmalarına da değinen Yıldırım, "Muharrem bey tabi haklı olarak seçimlerde partisinin üzerinde bir oy, destek aldığı için biraz şey oldu. Yani bunu bir sonuca dönüştürmek istiyor. Ama isterseniz biz onların işlerine fazla bulaşmayalım. Kendi aralarında halletsinler" dedi.

"OHAL TAMAMLANMIŞ OLACAK"

"Yeni kabine pazartesi açıklanacak ve OHAL de böylece tamamlanmış olacak" diyen Yıldırım, "Fransa 719 gün olağanüstü hal ile yönetildi. Neyin üzerine? Bir terör saldırısından sonra. Darbe, kalkışma falan değil." şeklinde konuştu.

Yıldırım, "Yarın yayınlayacağımız son kararnamede, OHAL kalktığında terörle mücadelenin zafiyete uğramaması için ihtiyaç olan düzenlemeler yer alacak" dedi.