Yıldırım: Bundan iyi uyum mu var?

Yıldırım: Bundan iyi uyum mu var?
TBMM'nin 97'nci kuruluş yıldönümü ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla TBMM'de gerçekleştirilen resepsiyon TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın ev sahipliğinde başladı.

Resepsiyonun verildiği tören salonunun üst kısmından, foto muhabirleri ve kameramanların seslenmesi üzerine Başbakan Binali Yıldırım ve  Devlet Bahçeli yukarıya bakarak kameralara poz verdi. Bahçeli'nin, "Ertesi gün altına yazarlar, 'nereye bakıyorlar' diye" şeklindeki sözlerini Yıldırım ve yanındakiler gülerek karşıladı.

BUNDAN İYİ UYUM MU VAR?

Uyum yasalarından konu açılması üzerine ise Yıldırım, Bahçeli'yi işaret ederek, "Uyumu görmüyor musunuz? Bundan daha iyi uyum mu var." şeklinde konuştu. Başbakan Yıldırım, bir gazetecinin "Sayın Bahçeli, uyum yasalarıyla ilgili çalıştıklarını söyledi. Siz de çalışıyor musunuz?" sorusu üzerine, "Çalışmaz olur muyuz, en başından beri beraber çalışıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

BANA DEĞİL DEVLET BEY'E SORUN

Devlet Bahçeli ile sohbet eden Yıldırım, gazetecilerin kayıt almak için telefonlarını uzatmaları üzerine, "Cep telefonları çoğaldı, boyun ağrısı çekiyoruz. Birisi buraya, birisi oraya bakın diyor." ifadelerini kullandı. Başbakan Yıldırım'ın, "Soruları bana değil, Devlet Bey'e soruyorsunuz." demesi üzerine Bahçeli, "Bize çok sordular efendim." karşılığını verdi.

YİNE BİRLİKTE ÇALIŞACAĞIZ

Yıldırım, "Yine birlikte mi çalışacaksınız?" sorusuna, "Tabi, memleketin, milletin işi olunca her zaman beraberiz, sağ olsun." yanıtını verdi. "Sayın Bahçeli ile baş başa görüşmeyi planlıyor musunuz?" sorusuna, Yıldırım, gülerek "Görmüyor musunuz? Yani..." dedi. Başbakan Yıldırım, "resmi bir görüşme planlanıp planlanmadığının sorulması" üzerine ise "Her zaman ihtiyaç olursa sağ olsun Devlet Bey bu konuda çok... " diye konuştu.

NEREYE BAKIYORLAR DİYE SORARLAR

Resepsiyonun verildiği tören salonunun üst kısmından, foto muhabirleri ve kameramanların seslenmesi üzerine Başbakan Yıldırım, başını yukarıya kaldırarak foto muhabirlerine baktı. Bahçeli'nin bakmaması üzerine gazeteciler tekrar seslendi. Bunun üzerine Yıldırım, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye, "Devlet Bey, size de sesleniyorlar. Yukarıdan, selam vermenizi istiyorlar." dedi. Bahçeli'nin, "Ertesi gün altına yazarlar, 'nereye bakıyorlar' diye." sözlerini Başbakan ve yanındakiler gülerek karşıladı.