Yıldırım Demirören'in "evet"i

Trabzonspor'un 2010-2011 Şampiyonluk Kupası'nı vermeyen TFF Başkanı Yıldırım Demirören'in son Futbol Zirvesi'ndeki "Evet" ifadesi meğer bu kupa ile ilgili imiş!

Nasıl mı? Demirören, konuşmasının sonuna doğru; "...daha güçlü bir Türkiye için..." ifadesini kullandığı sırada, ön sıralarda oturan Trabzonsporlu birisi, "Trabzonspor'un kupasını teslim edecek misiniz?" diye yüksekten seslenmesinin hemen ardına "..evet..." kelimesi eklenince malûm beyan ortaya çıkmış! Ya da biz öyle sandık!

Spordan siyasete ahlâk

Her işin başı ahlâk. Dinin bile önceliği ahlâk... Anlayacağınız, "ahlâk tam tamına hayatın içinde... Ama hayatı düzgün ve doğru yaşamak isteyenlerin hayatının içinde... Haa, bir de işin içinde spor olursa; Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi: "Bun sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlâklısını severim." O zaman önce spordan başlayalım, sonra siyasetten dem vuralım. Geçen hafta Beşiktaş ile Galatasaray arasında oynanan basketbol maçından sonra, sallanan küfürleri engellemek için büyük bir çaba gösteren siyah-beyazlıların Başantrenörü Ufuk Sarıca bakın ne dedi: "Bu ülkede hepimizin sorunu. Belki bunu başta bizler doğru mesajlar vererek düzeltebiliriz." O zaman gelelim baştakilere. Yani siyaset yaparak, ülkeyi yöneten ve yönetmeye talip olanların tarifine. Eski milletvekillerinden, Türk Parlamenterler Birliği Onursal Başkanı Hasan Korkmazcan'ın; "Siyasetteki üslup seviyesi öylesine düştü, düşürüldü ki utanıyoruz" demesine... Anlayacağınız, anlatmak istediğimiz, tepeden-tırnağa, siyasetten-spora velhasılı kelâm yedi gün 24 saat bu ülkenin genel bir ahlâk sorunu var. Ez cümle, çözüm! Onunda halâ nerede olduğu bilinmiyor ise, söyleyecek bir şey yok demektir...

40 bine, 1.461 daha eklemek

Trabzonspor'un son 10 yıl ortalamasıyla, maç başına düşen seyirci sayısı 6-7 bin civarındaydı. Yer de Avni Aker idi... Sonra, Trabzonspor henüz adı tam belli olmayan (!) Akyazı'daki stada taşındı ve 4 maçta ortalama 25 bine yaklaştı. Hedef 40 bini üzerine de 1.461'i koyarak tamamını doldurmak. Çok güzel değil mi? Güzel olmasına güzel de, şu "1.461" rakamı ister istemez aklıma Trabzonspor'un pilot takımı 1461 Trabzon'u getirince,  çok ama çök kötü oluyorum! Ama  diyeceksiniz ki; "Yahu takımı bu kadar kötü duruma düşürenlere bir şey olmuyor da, sana ne oluyor?" Siz de haklısınız!

Yazarın Diğer Yazıları