Yıldırım, "görevi bırakırım"

Yıldırım, "görevi bırakırım"
Başbakan Yıldırım, Bahçeli'nin eyalet çıkşına çok sert tepki verdi. Yıldırım, "kanıtlasınlar anında görevi bırakacağım" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Şükrü Karatepe başkanlık sistemiyle birlikte büyük kentlerin yeniden yapılanacağını söyleyerek, Çin’i örnek göstermişti. “Büyük metropollerde ‘belediye' kavramı artık şehir yönetimini açıklamada yetersiz kalıyor” diyen Karatepe, eyaletle yönetilen Çin modelini anlatmıştı. 

Karatepe'nin bu sözlerine MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli sert tepki gösterdi ve "Cumhurbaşkanı Başdanışmanı, 'eyalet de gelecek' diyor ve Cumhurbaşkanı da buna ses çıkarmıyorsa Ülkücüler'in kalan 2 günde kararı ne olabilir?" diye sorarak, "Ben Cumhurbaşkanı'na şikayetimi iletmedim. Böyle danışman olmaz. Benim danışmanım olsa o saatte görevden alırım" ifadelerini kullandı. 

"GÖREVİ ANINDA BIRAKACAĞIM"

Yıldırım konuşmasında "Eyalet varsa, eyalet sistemine yol açacak bir madde varsa ben bugün bu görevi hem parti genel başkanlığını, hem başbakanlık görevini anında bırakacağım. Biz hayatımızı bu iş için verdik" dedi. 

Başbakan Yıldırım konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Böyle bir iftirada bulunmak şehitlerimizin ruhunu incitmektir. Gazilerimize en büyük hakarettir. Ama buradan soruyorum. Bu iftirayı atanlar aynı şeyi yapabilecekler mi? Getirin şu anayasanın neresinde eyalet varsa gösterin, ispat edin, ben bütün görevlerimi bırakacağım. Siz aynı şeyi yapacak mısınız? Ülkücü kardeşlerimizin hassasiyeti neyse bizim de hassasiyetimiz en az o kadardır.

İlgili Haberler