Yıldırım: "Türkiye belirsizliklerin göbeğinde"

Yıldırım: "Türkiye belirsizliklerin göbeğinde"
Gebze Teknik Üniversitesinde konuşan Başbakan Yıldırım, yaşanan ekonomik gelişmeleri "Türkiye belirsizliklerin göbeğinde" şeklinde değerlendirdi.

Başbakan Binali Yıldırım, Gebze Teknik Üniversitesinde düzenlenen "Sanayi ve Teknoloji Zirvesi"nde konuştu. Kurda yaşanan dalgalanmayı değerlendiren Yıldırım, "Türkiye belirsizliklerin göbeğinde" ifadelerini kullandı.

Yıldırım'ın açıklamaları şöyle:

"ABD Çin'den alacağı ürünlere ilave vergiler getiriyor. Benzerini Çin de yapıyor. Buradaki ekonomik savaş küresel dengeleri bozuyor. Şu anda böyle bir süreç yaşıyoruz. Türkiye küresel belirsizliklerden etkileniyor. Çünkü biz belirsizliklerin göbeğinde yaşıyoruz. Biz bu süreçleri daha önce de yaşadık.

2017'de büyüme yüzde 7,4 rekor. Ona da şimdi çamur atmaya çalışıyor. 'Bu kadar büyüme, ekonominin bu kadar ısınmasın doğru bir şey değil.' Büyümeyince 'Ülke büyümüyor, yerinde sayıyor.' Büyüyence 'Çok büyüdü.' Sıcaklık arttı, ne istiyorsunuz? Bir şey söyleyin. Bunlar siyasi mülahazalarla yapılan değerlendirmelerdir. Bizim görevimiz; bunlara itibar etmek değil, milletimiz için, ülkemiz için doğru bildiğimiz neyse onu yapmaktır."

İlgili Haberler