Yıldırım'a, 'Habur ve Oslo' ile cevap!

Yıldırım'a, 'Habur ve Oslo' ile cevap!
Başbakan Binali Yıldırım, "Ülkeyi bölenlerle kol kola girmek yakışır mı Atatürk'ün partisine?" diyerek suçladığı CHP'den yanıt geldi. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, "Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerini teröristlerin ayağına kim götürdü?" diye sordu.

Bilun Çelik / Yeniçağ

Çankaya Köşkü'nde düzenlenen GENÇDES 2017 Projesi lansmanında konuşan Başbakan Binali Yıldırım, şöyle dedi: "Bugüne kadar, 'Gençler seçsin ama seçilmesin' dediler. Gençlerimiz bugüne kadar sandığa gidip oy verdiler ama ülkelerine hizmet etmek için aday olamadılar. Yeni anayasa değişikliğiyle seçilme yaşı 18'e düşüyor. Ben anlamıyorum, CHP niye karşı çıkıyor? Gençlerin CHP'ye bir zararı mı var? CHP'nin kafası yaşlanmış. CHP dünde kalmayı tercih ediyor. Dün dünde kaldı cancağızım, bugün yeni bir gün, yeni şeyler söylemek lazım. AK Parti yeni şeyler söyleyen, yeni şeyler yapan bir iktidardır. Anayasa değişikliğini çok abartıyorlar. Efendim, 'Rejim değişiyor, kıyamet kopuyor, memleket elden gidiyor.' Kim söylüyor? HDP ayağını kaldırıyor, CHP onun yerine basıyor. Biri ayağını kaldırıyor, biri aynı yere basıyor. Meclis'te de aynısını yaptılar, belli ki sokakta da kol kola 'hayırcılar korosuna' katılacaklar. Ey CHP, ey Atatürk'ün partisi, ey Milli Şef İnönü'nün partisi, ne hallere düştün? Ülkeyi bölenlerle kol kola girmek yakışır mı Atatürk'ün partisine? Millet her şeyi görüyor, bu değişikliğin sebebi CHP'dir. 

YARIM İŞ TAMAMLANIYOR

2007'de millet iradesine karşı durdu, Cumhurbaşkanını seçtirmedi, icatlar ortaya koydu, millet 'Sen mi seçtirmeyensin, ben seçiyorum' dedi, Cumhurbaşkanını kendi seçti. Şimdi yaptığımız iş, orada yarım kalan işi tamamlamak. Bunun dışında bir şey yok. Anayasanın özü budur. Başkanını, cumhurbaşkanını kendi seçiyorsa yetkilerini de o verecek, sorumluluğu da o verecek. İki sandık arasında görevi verecek, hesabı da soracak. Olay bundan ibaret. Kimse abartmasın. Ne rejim derdi var ne de Türkiye'nin bölünme kaygısı var. Aksine cumhurbaşkanlı hükümet sisteminde ülke bütün mezhepleriyle, meşrepleriyle herkes daha çok kucaklaşacak, daha çok kaynaşacak, milli irade daha da hakim hale gelecek."

"BUNLARA YANIT VER"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Binali Yıldırım'a, resmi twitter hesabından şöyle yanıt verdi: "Sayın Binali Yıldırım, Habur'da seyyar mahkemeleri kim kurdu? Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerini teröristlerin ayağına kim götürdü? İmralı'daki masaya kimler oturdu? Terör örgütü lideriyle başkanlık pazarlığını kimler yaptı? Adaya MİT müsteşarını kim gönderdi? Oslo'da terör örgütüyle masaya kimler oturdu? Masaya oturulması talimatını kim verdi? Türkiye'yi seviyorsan önce bu sorulara cevap ver."

DOLMABAHÇE MUTABAKAT MASASI 2 AY İÇİNDE DEVRİLDİ

İmralı'da 27 Şubat'ta alınan karar sonrası ertesi günü Dolmabahçe Sarayı'nda, AKP iktidarı, HDP'li Pervin Buldan, Sırrı Süreyya Önder ve İdris Baluken'le biraraya geldi. Önder, sürece ilişkin iktidarla anlaştıktıkları şu maddeleri sıraladı: 1. Demokratik siyaset tanımı ve içeriği / 2. Demokratik çözümün ulusal ve yerel boyutlarının tanımlanması / 3. Özgür vatandaşlığın, yasal ve demokratik güvenceleri / 4. Demokratik siyasetin devlet ve toplumla ilişkisi ve bunun kurumsallaşmasına yönelik başlıklar / 5. Çözüm sürecinin sosyo ekonomik boyutları / 6. Çözüm sürecinde demokrasi güvenlik ilişkisinin, kamu düzenini ve özgürlükleri koruyacak şekilde ele alınması / 7. Kadın, kültür ve ekolojik sorunların yasal çözümleri ve güvenceleri / 8. Kimlik kavramı, tanımı ve tanımlanmasına dönük çoğulcu demokratik anlayışın geliştirilmesi / 9. Demokratik cumhuriyet, ortak vatan ve milletin demokratik ölçütlerle tanımlanması, çoğulcu demokratik sistem içerisinde yasal ve anayasal güvencelere kavuşturulması / 10. Bütün bu demokratik hamle ve dönüşümleri içselleştirmeyi hedefleyen yeni bir anayasa.

APO İLE MÜZAKERELER

Örgüt tarafından yayınlanan bir kitapta 3 Ocak 2013 tarihinden 14 Mart 2015'e kadar DBP-HDP heyetlerinin bebek katili Abdullah Öcalan ile yaptığı görüşmelerin tutanakları yer aldı. Kitaptaki iddialara göre, görüşmelere bölücü örgütün siyasi kadanıyla birlikte AKP iktidarı tarafından görevlendirilen bir kamu görevlisi de katılıyor.

İlgili Haberler