Yıldırım'dan ABD-Rusya gerilimi açıklaması

Yıldırım'dan ABD-Rusya gerilimi açıklaması
ABD Başkanı Trump'ın 'füze' çıkışı ile ABD-Rusya arasında gerilim artarken Başbakan Yıldırım, konuya ilişkin "Sokak kabadayıları gibi kavga ediyorlar" ifadelerini kullandı.

Başbakan Binali Yıldırım ABD ve Rusya arasında tırmanan gerilimle ilgili konuştu. Yıldırım, "Sokak kabadayıları gibi kavga ediyorlar. Sonucu sivil insanlar ödüyor" dedi.

Yıldırım'ın açıklamaları şöyle:

"Zaman, rekabet zamanı değildir. Zaman, bölgede yaraları sarma zamanıdır, bir araya gelme, 'Sen daha güçlüsün, ben daha güçlüyüm' kavgasını bir kenara bırakma zamanıdır. El ele vererek gerçekten Suriye'nin de Irak'ın da toprak bütünlüğünü sağlayarak terör örgütleriyle çifte standart yapmadan, terör örgütleri arasında sıralama yapmadan topyekün mücadele zamanıdır. Biz Türkiye olarak bunu yapıyoruz.

Özellikle ellerinde büyük güç bulunan ülkeler, BM'nin daimi temsilcileri, bugünlerde çok daha büyük sorumluluk altındalar. Yaptıkları ne? Tweet atarak birbirlerini tehdit ediyorlar. Kardeşim dünyanın, bölgenin geleceğin sizin karşılıklı atışmanıza milyonlarca insanın yok olmasına seyirci mi kalacak? Efendim 'Benim daha iyi füzem var.' Yok öbürü diyor 'benim daha iyi füzem var. Gönder bakalım. Göndermezsen şöyle olur.' Sokak kavgası. Sokak kabadayıları gibi kavga ediyorlar."

BOZDAĞ'DAN AÇIKLAMA

ABD-Rusya restleşmesine ilişkin konuşan Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, 'Sorunlar askeri yöntemlerle çözülemez' dedi.

İlgili Haberler