Yıldırım'dan Adalet Yürüyüşü açıklaması

Yıldırım'dan Adalet Yürüyüşü açıklaması
Başbakan Binali Yıldırım Cuma namazı sonrası basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Cuma namazı çıkışı basın mensuplarının soruarını cevaplayan Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı Adalet Yürüyüşüne ilişkin açıklamalarda bulunudu.

Yıldırım'ın açıklamaları şöyle:

"Sayın Kılıçdaroğlu ne için yürüyor… Yürümesine gerek yok hızlı trenle gitsin niye eziyet ediyor kendine sokakta adalet aranmaz. Mahkeme bir karar vermiş bunun daha yargı yolu devam ediyor dolayısı ile mahkemelerin verdiği karar saygı göstermemiz lazım. Adalet mülkün temelidir. Kılıçdaroğlu şunu unutmuş görünüyor. Milletvekiline sahip çıkmasını haklı karşılayabiliriz. Ama kimse unutmamalı ki Mecliste dokunulmazlığın kalkması için onlar olumlu oy kullanmıştır. Yargılamanın olacağını Sayın Kılıçdaroğlu biliyordu. Şu an göstermiş olduğu tepki doğru değildir. Çözüm yolu sokaklar değil Meclis’tir. Ne çözüm bulunacaksa bulunur. Sokağa davet emek doğru değildir. Sokağa davet etmek sokakta çözüm aramak en hafif tabiriyle sorumsuzluktur.

Umarım bir an önce son verirler. Bunun bir anlamı yok.

Bahçelinin açıklamaları gayet doğrudur. Siyasi ahlaka yakışan bir açıklamadır. Provokasyon ihtimali uzak değil. Sokağa inince bu ihtimal her zaman olabilir. Ama gerekli tedbirler alınmış durumda. Ümit ederim bu meseleye burada son verirler.

'BU İŞTEN VAZGEÇMESİNİ TAVSİYE EDİYORUM'

Sokakta hak arandığı görülmüş değil. Sorunların çözümü meclistir. Adalet için mahkemelerdir. Cumhurbaşkanımız ne diyor? Hiç kimse görülmekte olan davaları etkileyecek mahiyette bir tutum içine giremez. Beyanatta bulunamaz. Kaldı ki Kılıçdaroğlu sıradan bir insan değil. Ana muhalefet partisinin genel başkanı. Anayasa ve hukuka en fazla saygı göstermesi gereken kendisidir. Bu yok yol değildir. Bu işten vazgeçmesini tavsiye ediyorum' dedi."

İlgili Haberler