Yıldırım'dan Bahçeli'ye 'ortak miting' teklifi!

Yıldırım'dan Bahçeli'ye 'ortak miting' teklifi!
Başbakan Binali Yıldırım, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile bir araya geldi. Başbakan’ın Bahçeli’ye, “Osmaniye’de buluşalım. Cumhurbaşkanı ben ve siz miting yapalım” teklifini götürdüğü öğrenildi.

Bahçeli, görüşme öncesi Başbuğ Alparslan Türkeş’in kabrini ziyaret etti. MHP’nin kuruluşunun 48. yıl dönümü nedeniyle, Alparslan Türkeş’in Beştepe’deki anıt mezarına giden Bahçeli, dua edip, kabre çiçek bıraktı. Bahçeli daha sonra, şehit cenaze törenine, ardından da Çankaya Köşkü’ne gitti. Basına kapalı gerçekleşen Yıldırım - Bahçeli görnüşmesi yaklaşık 45 dakika sürdü. Görüşme talebinin Başbakan Binali Yıldırım’dan geldiği bilidirildi.

Görüşmede Yıldırım’ın anayasa değişiklik teklifinin Meclis sürecinde MHP’den gelen destek nedeniyle Bahçeli’ye teşekkür ettiği öğrenildi. Görüşmede anayasa değişiklik teklifi için “Evet” kampanyası yapacak iki partinin genel başkanlarının karşılıklı fikir alışverişinde bulundukları belirtildi. Yıldırım’ın Bahçeli’ye, “Bu yola beraber girdik.

Beraber çıkalım” dediği kaydedildi. Başbakan’ın MHP liderine referandum sürecinde, “Ortak mitinglere siz de katılın. Osmaniye mitingine Sayın Cumhurbaşkanı ile birlikte ben ve siz de beraber katılalım. İstanbul ve Ankara mitinglerine de gelirseniz çok iyi olur. Ortak söylemlerde buluşursak bu referandumdan başarı ile çıkarız” dediği öğrenildi.

Öte yandan dün akşam geç saatlerde Başbakan Yıldırım ABD Başkan Yardımcısı Pence ile görüştü. Başbakan Yıldırım ile ABD Başkan Yardımcısı Pence, başta askeri, güvenlik ve terörle mücadele alanları olmak üzere ikili iş birliğinin gelecek dönemde yoğunlaştırılması ve yanlış anlaşılmaların giderilmesi hususunda mutabık kalındı. Pence görüşmede, terörle mücadelede Türkiye’nin yanında yer alacaklarının altını çizdi.