Yıldırım'dan tasarruf açıklaması

Yıldırım'dan tasarruf açıklaması
AKP Grup Toplantısı'nda konuşan Başbakan Yıldırım, 2018 tasarruf yılı olacak yeni araba alınmayacak açıklamasında bulundu.

Partisinin grup toplantısında kkonuşan Başbakan Binali Yıldırım 2018'de kamuda tasarruf yapılacağını ve yeni araba alınmayacağını açıkladı.

Yıldırım'ın açıklamaları şöyle:

TASARRUF TEDBİRİNİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ

"2018 yılı tasarruf yılı. Tasarrufa kamudan başlayacağız. Devlete, belediyelere yeni araç alımı yok. Kapattık bu kapıyı. Önce kendimizden başlayacağız. Hani çuvaldızı kendimize batıralım ki, iğneyi vatandaşımıza yönelttiğimizde makul görsün. Şaşa debdebe bitiyor. Varsa herkes şartlarda işine gücüne bakacak. Vatandaşın işleriyle daha fazla meşgul olacak. Burada bir önemli düzenleme şudur, kurumlar vergisini 3 yıllığına 18-19-20 yüzde 20’den 22’ye getiriyoruz. Bu geçici olarak. Buna ihtiyaç var. Bütçe dengeleri bakımından bunu yapıyoruz.

Birçok tasarruf tedbirini hayata geçireceğiz. Motorlu taşıtlar vergisinde yüzde 10’luk bir artış yaptık. Bunu yaparken de 1300 cc motor hacminde olan araçları muaf tuttuk. Böylece yüksek bedelli olmaya araçlarımızı da bu işin dışında tuttuk ki vatandaşımız bundan fazla etkilenmesin."

BAHÇELİ’NİN ‘SINAVI KALDIRALIM’ TEKLİFİ

"Sayın Bahçeli bugün grup toplantısı yaptı. Özellikle eğitime yönelik üniversitelerde yeni bir sınav düzenlemesi yapılacak. Sayın Bahçeli bir adım daha ileri gitti bu yetmez üniversiteye giriş sınavlarını kaldıralım. Sayın Bahçeli bugün grup toplantısı yaptı. Özellikle eğitime yönelik üniversitelerde yeni bir sınav düzenlemesi yapılacak. Sayın Bahçeli bir adım daha ileri gitti bu yetmez üniversiteye giriş sınavlarını kaldıralım. Sayın Bahçeli akademisyendir, bu işlerden anlar. Değerlendirmeleri için teşekkür ediyorum ancak AK Parti iktidarından önce 76 üniversite vardı, şimdi 185 üniversite var. Sayın Bahçeli’nin önerisi üzerinde çalışılabilir, düşünülebilir.Gündeme getirdiği bu konuyu dikkate alıyoruz. Ancak zamanını bütün bu sorunları çözmek suretiyle dikkate alınabilir."

ESNAFLARA KREDİ SINIR 150 BİNDEN 200 BİNE ÇIKARILDI

"900 kooperatifimiz kredi alabiliyor. Esnaf ve sanatkarlarımızın kullanacağı işletme kredisi sınırı 150 binden 200 bine çıkarılıyor. Esnafımız işyerini satın almak isterse 500 bin krediyi 10 yıl vade ile alabilecek."

OHAL 3 AY DAHA UZATILIYOR

"Hükümetimiz bugün OHAL’i uzatma tezkeresini TBMM’ye gönderdi. Bugün de tezkerenin bugün görüşüleceği ilan edildi. OHAL’in bir keyfiyet değil, mecburiyet dolayısıyla alındığını bir kez daha söylemek istiyorum. İdlib’de, Suriye’de gerilimi azaltma ve çatışmasızlığı sağlama, ateşkesi devam ettirme görevi çerçevesinde silahlı kuvvetlerimizden askerlerimiz İdlib şehrinin etrafında gerekli konuşlanmayı yapıyorlar."

İlgili Haberler