Yıllar sonra ortaya çıkan skandal!

Yıllar sonra ortaya çıkan skandal!
11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün görevi başındayken İngiltere’de ayakkabıları çıkartılıp arama yapıldığı gündeme geldi.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün görevi başındayken İngiltere’de ayakkabıları çıkartılıp arama yapıldığı gündeme geldi. Olayı anlatan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Bu olaydan İngiltere Dışişleri Bakanı Türkiye’ye geldi. Dönüşünde talimat verdik, havalimanında ayakkabısı çıkartıldı, çoraplarına kadar arandı” dedi.

Hürriyet gazetesi yazarı Vahap Munyar, bugünkü yazısında, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün İngiltere’de yaşadığı skandal olayı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na dayandırarak gündem getirdi.

“SEN BENİM CUMHURBAŞKANIMA YAPARSAN …”

Vahap Munyar, şunları yazdı:

“Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AB ülkelerinin Türkiye’ye karşı olumsuz tutumlarını anlatırken bir örnek verdi:

İngiltere’de 11’nci Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül’ü havalimanında uçağa binerken aradılar. Ayakkabısını çıkarttırdılar. Sen Cumhurbaşkanımın ayakkabısını nasıl çıkarttırırsın?

Bu olaydan sonra İngiltere Dışişleri Bakanı’nın Türkiye’ye geldiğini belirtti:

Diyaloğumuz gayet iyi. Çok güzel bir görüşme yaptık. Dönüşünde talimat verdik, havalimanında ayakkabısı çıkartıldı, çoraplarına kadar arandı. Sen benim Cumhurbaşkanıma yaparsan, ben de sana yaparım.”

İlgili Haberler