Yılmaz: "80 yılda yapılanlardan kat kat iyisini yaptık"

Yılmaz: "80 yılda yapılanlardan kat kat iyisini yaptık"
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) 'de gerçekleştirilen TOBB Türkiye Eğitim Meclisi Toplantısı'nda konuştu.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) 'de gerçekleştirilen TOBB Türkiye Eğitim Meclisi Toplantısı'na katıldı.

Yılmaz konuşmasından satırbaşları:

"EĞİTİMDE ÇOK İYİ BİR YERDEYİZ"

Biz bunları yaptık ama isteyenler de doğru, sağlıklı rakamı bulursa, 2002'den önceki rakamları getirsinler. Biraz önce  Fen Lisesi'nde de söyledim. Okullaşma oranını da söyledim. Elli üçte okul öncesi eğitimi müfredatına alanlar, 2002 geldiğimizde, 50 yıl geçmiş, yüzde 10 gibi bir rakam koyuyorlar. Dolayısıyla eğitimde çok iyi bir yerde, iyi bir trendde gidiyoruz.

"EKSİK YERLERİMİZ VAR MI VAR"

Eğitimin amacı toplumunu refah toplumuna götürmek. Hem kendin mutlu olacaksın hem de çevrene katkıda bulunacaksın, mutlu edeceksin. Türkiye'nin eğitimi iyi bir yerde. Eksik yerlerimiz var mı, var. Daha iyi olmasını istiyor muyuz, istiyoruz. Çok doğru. Eleştirenler var mı, var. Niye eleştiriyor? Çok net söyleyeyim, Türkiye'nin yıllık ihracatı 153 milyar dolar, niye 500 milyar dolar değil. Ben katılırım, kesinlikle doğru söylüyor. Kişi başına düşen milli gelir satın alma gücü paritesi bakımından 25 bin dolar, niye 50 bin dolar değil, katılırım. Eğitimden dolayı 50 bin dolar değil.

"80 YILDA YAPILANLARDAN KAT KAT İYİSİNİ YAPTIK"

İddiamız şu, her şeyi yaptık demiyoruz ama çok şeyi yaptık. 80 yılda yapılanlardan kat kat fazlasını yaptık. Biz sizden aldığımızda kişi başına düşen milli gelir 3 bin, 3 bin 800 dolar civarındaydı, 4 bin doların altındaydı. Şimdi 11 bin dolar. Siz bize 11 bin dolarlık bir Türkiye bıraktınız da biz bunu 30 bin dolara 50 bin dolara mı çıkarmadık? 80 yılda yapılanlardan kat kat iyisini yaptık iddiamız bu ama daha iyisini de yapmak için çok daha fazla çalışmamız lazım. Yapar mıyız? Hiç şüpheniz olmasın yaparız. Kendimize güveniyoruz."

İlgili Haberler